Даниела Георгиева: До края на годината трябва да се върна в игра


Даниела Георгиева: До края на годината трябва да се върна в игра
Даниела Георгиева (Bourgasfootball.com)
04-09-2008 12:25

Националката Даниела Георгиева е една от малкото състезателки на баскетболния “ЛУКойл Нефтохимик”, които носеха екипа на отбора и през миналия сезон. За съжаление тежка контузия я лиши от участие в заключителните мачове от финалните плейофи с “Дунав Еконт” през миналия сезон.
 
Претърпяла хирургическа интервенция, нахъсана час по-скоро да се върне в игра, Дани започна подготовка за новия сезон с останалите момичета в “ЛУКойл Нефтохимик”. Тя прие да отговори на няколко въпроса специално и единствено за “БУРГАС ФУТБОЛ”.
 
Дани, с какво настроение очакваш новото първенство?
"Аз все още се възстановявам от операция, която ми беше направена преди три месеца. Мисля, че треньорът е достатъчно запознат с всичко и подготовката ще протече по много добър начин и ще се подготвим оптимално за първенството, което ще започне след два месеца."
 
Изцяло нова компания се очертава в “ЛУКойл Нефтохимик”. В тази обстановка ти си една от старите състезателки и би трябвало да даваш тон.
"Те повечето момичета като Елена Йоловска и Силвия Пеева са се състезавали две години подред в “ЛУКойл Нефтохимик”. Общо взето вече има и няколко нови момичета, които мисля, че вече са запознати с всичко. Мисля, че всичко е наред. Все пак сме големи хора и колективът трябва да бъде на ниво."
 
Кога се очаква да се завърнеш в игра?
"Най-вероятно до края на годината. Не искам да правя предварителни преценки, но докторите казват, че след 5-6 месеца трябва да играя. Три от тях вече минаха. Аз се чувствам добре. Оттук нататък времето ще покаже кога ще се върна в игра."
 
Свикна ли вече с обстановката в Бургас?
"Да. Още от първия ден, когато дойдох. Много добре ме посрещнаха тогава в отбора. Изобщо никакви проблеми нямах. Бяхме добър екип."
 
В ролята на зрител изгледа финалният плейоф с “Дунав Еконт” - бившия ти отбор. Какво според теб не стигна на “ЛУКойл Нефтохимик”, за да стане шампион?
"Мисля, че след моята контузия имаше и други момичета, които претърпяха леки травми и отборът не беше много в кондиция. Имахме шансове все пак. Доколкото си спомням, първия мач в Русе го загубихме в последните няколко минути. Тук последният мач също бе нещо подобно. Липса на късмет според мен. Със сигурност щеше да се стигне до пети мач, но просто така се стекоха нещата."
 
Според теб кои са отборите, които ще се борят за титлата през новия сезон?
"Нашият отбор ще е сред тях със сигурност, “Дунав” също. Доколкото знам, “Стара Загора” са направили добра селекция. Знам също, че в отбора на “Монтана” са взели доста момичета отвън. В Перник също се чува, че ще правят сериозен отбор. Като цяло мисля, че сме ние - “ЛУКойл Нефтохимик”, “Стара Загора” и “Монтана”."
 
Очертава се едно много по-интересно първенство – с равностойни отбори, за разлика от миналата година.
"Да, определено мисля, че е така. Силите определено на три-четири отбора са изравнени."

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи