Спартак Плевен освободи Фуад Мемчич


Спартак Плевен освободи Фуад Мемчич
Фуад Мемчич си тръгна от Плевен
05-09-2008 12:25

Центърът Фуад Мемчич бе освободен от плевенския Спартак. Високият 210-сантиметра състезател започна подготовка с тима, но не задоволи високите изисквания на ръководството на плевенчани и веднага след като се разбра, че Саша Топчов се завръща в отбора бе отпратен да си ходи.
 
Роденият през 1982 година Мемчич, който има двойно гражданство (Босна и Херцеговина и Словения) игра миналата година игра за Десаройо Утебо в Испания. В 26 мача той отбеляза рекордните за кариерата си 16.8 точки, грабна 7.7 борби и блокира 2.5 стрелби на съперника. Играл е и в националния отбор на Словения до 21 години. Но след като измина част от предсезонната подготовка, Мемчич не успя да впечатли особено с качествата си, че заслужава място в тима.

Президентът на клуба Цветан Антов заяви за BulgarianBasket.com, че засега няма намерение да привлича нови състезатели и отбора ще започне първенството с това, което разполага.
 
Новите в тима за новия сезон остават само Владимир Маринов-Елвиса и Веселин Георгиев и Роб Престън
 
Спартак Плевен ще бъде единствения български представител в турнира на ФИБА Европа, който стартира на 14 октомври. Съперник е турския Анталия.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи