Мъжкият Берое се връща в баскетбола


Мъжкият Берое се връща в баскетбола
Михаил Димитров се връща в Стара Загора
05-09-2008 17:49

След едногодишно прекъсване мъжкият отбор на Берое Стара Загора ще участва в новосформираната А група. Всички останали отбори извън Националната Баскетболна Лига вече са заявили участието си в нея, а сред тях е и тимът на Берое.
 
Старши треньор на мъжкия отбор ще бъде Константин Боев, който през по-голяма част от миналия сезон водеше женския Берое 07.
 
„Започваме подготовка от понеделник”, заяви Боев за BulgarianBasket.com. „Радващо е, че се възвръща мъжкия баскетбол в града. Осигурен е бюджета на отбра за следващия сезон, въпреки че параметрите не са толкова големи.”
 
Сигурни засега за новия сезон са завърналите се бивши състезатели на клуба Тодор Цветанов и Илия Георгиев, играли в Сливен през миналия сезон и Михаил Димитров, който бе в Дунав 2007. Освен тях в старозагорския тим ще бъдат и Румен Вълев, Борислав Маринов и Янко Реджев, както и няколко момчета от юношеския отбор на клуба. Предстоят разговори с още няколко играчи и евентуалното им попълване на състава на Берое за новия сезон.
 
Все още се очаква решението на благоевградския Старт и Овергаз във връзка с тяхното участие в тази А група. Досега заявки за участие са подали следните отбори: Сливен, Дунав 2007, Видабаскет, Славия, Спартак МВР, Спортист Своге, НСА и Черноморец.
 
Предстои одобряване на проекта на наредбата за тази А група-мъже, което ще се случи на следващото заседание на Управителния съвет на БФБ идната сряда. Има идея групата да бъде единна и да не бъде разделяна на източна и западна, което определено ще срещне подкрепата на повечето отбори. Отборите от тази А група нямат право на участие в плейофите на страната, но пък ще имат собствен шампион в края на състезателната година.
 
Жребият за А група-мъже ще бъде изтеглен в края на месец септември, а веднага след това ще стана ясна и пълната програма за сезон 2008/09.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи