Без Иван Лилов в Балкан този сезон


Без Иван Лилов в Балкан този сезон
Иван Лилов (FIBAeurope.com)
06-09-2008 00:09 | Botevgrad.com

Иван Лилов няма да играе за Балкан в предстоящия сезон. Навършилият през август 20 години баскетболист почти сигурно ще играе в чужбина, казва Botevgrad.com. Той има договор с Балкан за още една година, но с клауза, че контрактът ще стане невалиден ако до 1 септември бъде привлечен от отбор в чужбина.
 
Въпреки че все още не е известно името на новия му отбор, от Балкан обявиха, че няма да разчитат на него от започващия на 11 октомври нов шампионат. След като договорът му със сръбския Swisslion Takovo пропадна в последния момент, Иван Лилов тихомълком се озова на проби в елитния АЕК Атина. Това оповести официалният сайт на мениджърската агенция, с която той има договор. Престоят му в атинския клуб обаче бе запазен в пълно мълчание от самия баскетболист.
 
Днес обаче стана ясно, че все пак Иван Лилов - най-вероятно - ще играе в гръцки клуб, но това няма да бъде АЕК. Между другото, в двата сайта на клуба не се обелваше и дума, че на проби в състава му има бъларски баскетболист.
 
За нов негов отбор се спряга втородивизионнияг клуб Кавала Панорама. Старши треньорът му Костас Плафидис и ръководството на втория в гръцката А2 тим очевидно са решили да стегнат здрава селекция, за да атакуват елитната А1. Вече са привлечени петима нови баскетболисти, единият от които е американец на позиция 4, и център от Литва, исок 208 см.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи