Ники Господинов поема Дунав 2007


Ники Господинов поема Дунав 2007
Господинов стана треньор на Дунав 2007
06-09-2008 00:38

Николай Господинов е новият треньор на Дунав 2007. Той поема щафетата от напусналия Румен Шопов и ще води отбора през следващия сезон 2008/09. Игралият през последната година в русенския тим Господинов е завършил треньорската школа към НСА в София през това лято с отличен успех и вече има лиценз да води отбора. Въпреки всичко той все още не се е отказал от варианта да помага на русенския тим и на самия терен. По всяка вероятност той ще бъде регистриран и като играч, ако не се намерят добри попълнения на позиция „4” за предстоящия шампионат. Желанието на Господинов е да води отбора отстрани и конценитрира изцяло вниманието си върху треньорската професия, но е напълно възможно и включването му като състезател.
 
Досега Господинов е играл в ЦСКА, Видабаскет, Спартак МВР, Левски, Рилски Спортист и Дунав 2007 през цялата си кариерата. През изминалия сезон той участва в 31 мача за русенския тим, в които прави по 10.4 точки и 4.2 борби средно на мач.
 
През миналата година Дунав 2007 стигна до първия кръг на плейофите в страната, но бе елиминиран от Рилски спортист с 0-2. Сега амбициите на новия старши треньор са да направи такава селекция, че да играе сериозна роля във втората А група. Те ще са единственият мъжки представителен тим в следващото първенство на страната.
 
В състава сигурни за новия сезон са Калоян Костов, Мартин Славов, Ивайло Касабов и Милен Димитров, както и няколко от младите русенски таланти от юношеския тим. В понеделник отборът стартира подготовката си за предстоящата състезателна година, а Господинов има все още работа по селекцията на отбора. Уверенията му обаче са, че Дунав 2007 ще бъде силен тим и през новото първенство.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи