Две важни гостувания днес за двата национални тима


Две важни гостувания днес за двата национални тима
Боруков и Папазов - обединени с една цел (Gong.bg)
06-09-2008 10:51

Днес двата представителни тима на България - мъже и жени играят решителни квалификации за европейските първенства в Полша (мъже) и Латвия (жени) догодина. До голяма степен след срещите им ще се изясни тяхното положение в групите и ще отпаднат още няколко въпросителни около окончателните варианти за класирането им. И двата отбора имат много добри позиции да гонят крайната цел – участие на финалите през 2009, но все още имат нужда от ...победи.
 
Мъжете се изправят срещу непряк конкурент за едно от първите две места в групата, отбора на Унгария и победата е без алтернатива. Срещата е от 19.00 часа българско време в унгарското градче Шалготарян и ще бъде предавана по сателитния канал Sport 1. 
За разлика от българите, които се борят за класиране на европейско първенство, унгарците „бягат” от последното място в групата. Отборът, завършил последен губи право да играе в допълнителната квалификация за последното място за Евробаскет през следващото лято. Нещо повече, последният в групата играе бараж за оставане в дивизия А с другите „опашкари” в трите останали групи. Така, че залога и за унгарците не е малък, но като се има впредвид, че в останалите мачове имат едно домакинтво на Сърбия и две гостувания на Италия и Финландия – шансовете им да убягнат от последното място в групата са нищожни.
 
В другия мач от нашата група Сърбия посреща Италия и едва ли ще допусне изненада пред собствените си фенове в „Београдска Арена”. И тази среща е от 19.00 българско време.
 
Временно класиране в група А (победи-загуби):

1. Сърбия 3-1

2. България 3-1
--------------------------

3. Финландия 2-2

4. Унгария 1-3

5. Италия 1-3

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНЕ В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ


Жените пък играят с Белгия, с които спорят за второто място в групата и директна виза за Евробаскет. Победата ще означава почти класиране, но ако е загуба тя трябва да бъде до 3 точки разлика. Само тогава ще запазим шансовете големи за излизане от групата като един от първите два класирани отбора. Мачът в Лиеж е от 17.00 часа българско време. Това е и последното гостуване на България в тези квалификации, следват две домакинства в Самоков срещу Сърбия и Гърция идната седмица.
 
Гърция, която играе по-късно вечерта засега прави голяма услуга на нашите момичета след като би последователно Сърбия и Белгия като гост. Победа днес над Сърбия ще ги направи първият отбор, който ще се класира от нашата квалификационна група D.
 
Временно класиране в група D (победи-загуби):

1. Гърция 3-0

2. Белгия 1-2
--------------------------

3. България 1-2

4. Сърбия 1-2

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА D ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи