Христо Захариев бие Браянт Смит в контрола


Христо Захариев бие Браянт Смит в контрола
Захариев дебютира за Фортитудо
08-09-2008 10:35

Българският талант Христо Захариев, който е на проби във Фортитудо Болоня изигра снощи първите си минути с екипа на италианския гранд. В контрола, играна в Кастелново Монти той бе част от отбора за победата над Реджо Емилия с 85-73. За противника 8 точки реализира бившия играч на Лукойл Академик Браянт Смит.
 
Пред 1000 зрители Фортитудо не срещна особени затруднения, а на моменти разликата стигна и 20 точки. Това бе първия мач за тимът от Болоня през този подготвителен период, но в нея не взеха участие двама от новите състезатели, привлечени в състава през това лято. Без Урош Слокар и Лорън Удс, най-резултатен в контролата бе американецът Джамонт Гордън с 18 точки. Треньорът на Фортитудо Болоня, сърбина Драган Шакота пусна в игра всички налични баскетболисти, включително и българина.
 
Захариев е вече две седмици на пробен период в един от най-реномираните италиански клубове. Миналата година той бе на подготовка и с гръцкия гранд Панатинайкос, преди да се завърне в България и да облече екипа на „сините”.
 
Захариев стана топ реализатор на Европейското първенство за юноши до 18 години през това лято и бе включен в идеалната петица на шампионата. Така той се озова в края на миналия месец в Италия и има вероятност да подпише с Фортитудо.
 
В сряда Захариев ще бъде в състава за следващата контрола с отбора на Бенетон Тревизо.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи