Мъжкият Сливен започна с трима нови


Мъжкият Сливен започна с трима нови
Сливен е един от участниците в А група
08-09-2008 11:45

Мъжкият отбор на Сливен започна подготовка за новото първенство. От събота момчетата на старши треньора Събин Маринов се намират на лагер в местността Карандила край града. Там ще бъдат до края на тази седмица и след това продължават с подготовката си в зала „Васил левски” в Сливен.
 
Новите имена в отбора засега са Тодор Тенев, играл за последно в Дунав 2007, Цветомир Бенчев от Ботевград и завърналия се отново в клуба Андреан Илчев, който през последните години бе в Самоков.
 
Маринов каза още за BulgarianBasket.com, че предстоят разговори с други двама състезатели да облекат екипа на Сливен и играят в отбора през новия шампионат.
Лари Шарет вече се присъедини към подготовката на тима, а се очаква същото да стори и другия американец Джеремая Босуел. И двамата имат подписани договори със Сливен още от миналата година. В проекта на новата наредба на Българската Федерация по Баскетбол за втората мъжка А група обаче има точка, според която отборите в нея имат право само на един чужденец във всеки един мач. Регистрирани може да бъдат двама, но само един може да участва в състава за всяка среща. Предстои Управителен съвет на БФБ в четвъртък, а от клуба подготвят специално писмо за да бъде разгледана тази точка от наредбата и бъде направена съответната корекция.
 

Жребият за тази втора мъжка А група ще бъде в края на месеца, веднага след изиграването на квалификациите на националния тим за Евробаскет 2009. Засега има потвърждение от 9 тима, че ще участват в нея – Берое, Видабаскет, Черноморец, Спартак МВР, Славия, Сливен, Дунав 2007, Спортист Своге и НСА. Чака се решението на Старт Благоевград и Овергаз и евентуалното им присъединяване към нея. Повечето от клубовете желаят да има единна А група вместо тя да бъде разделяна на западна и източна както досега.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи