Овергаз с мъжки отбор, ще играе в А група


Овергаз с мъжки отбор, ще играе в А група
Юношите на Овергаз се пускат в мъжката А група
08-09-2008 13:18

Отборът на Овергаз ще има и мъжки отбор през новия сезон 2008/09. Той ще бъде част от новата А група, в която участие ще вземат всички отбори извън Националната Баскетболна Лига (НБЛ).
 
По всяка вероятност втората А група ще бъде единна и в нея отборите ще изиграят мачовете си на разменено домакинство в рамките на състезателната година. Идеята е това първенство да излъчи своя собствен шампион, тъй като на практика тези отбори от втората А група няма да имат право да играят в плейофите на страната. В тях участие ще вземат само отборите от НБЛ.
 
Баскетболната школа на Овергаз работи най-добре в страната и заслужено завърши на първо място в сумарното класиране. Те завоюваха две титли (при 12 и 14 годишните, а при кадетите и юношите завършиха на четвърто място. По този начин Овергаз стана най-добрият клуб сред подрастващите в мъжко направление и съсвем закономерно възникна въпроса дали има вариант скоро да видим и мъжки отбор на Овергаз с кадри от школата на клуба.
 
Преди два месеца Силвия Дунчева – изпълнителен директор на Овергаз Баскет Академията заяви за BulgarianBasket.com: „Логично е да завършим пирамидата и децата да продължат в свой мъжки отбор. С тези резултати, мисля, че няма да е далеч това време.”
 
Така закономерно още през новия сезон ще имаме възможност да гледаме дебюта на мъжкия отбор на Овергаз. Според думите на Дунчева, в този отбор ще намерят място всички състезатели от юношеския тим на клуба плюс някои от най-перспективните кадети към школата.
 
С включването на Овергаз отборите стават 10 в тази втора А група. Останалите са Берое, Видабаскет, Черноморец, Спартак МВР, Славия, Сливен, Дунав 2007, Спортист Своге и НСА. Очаква се решението и на благоевградския Старт, които също са проявили интерес към тази А група. Жребият за нея ще бъде изтеглен в края на месеца.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи