Левен Белберов се завръща в Рилски спортист


Левен Белберов се завръща в Рилски спортист
Левен Белберов отново в Самоков
08-09-2008 16:12 | Rilskibasket.com

Левен Белберов ще играе отново в Рилски спортист и е последния трансфер на самоковския тим преди началото на новото първенство. След като игра през сезон 2005/06 в този отбор, Белберов замина за Варна и изкара два сезона с Черно море.
 
В кариерата си Белберов е играл още в Линц (Австрия), Келуш Синтра (Португалия), Монпелие (Франция), Спарта Прага (Чехия) и в българските Академик и Спартак Евроинс.
 
Навършил 34 години миналия месец, Белберов все още има сериозно присъствие в българския шампионат. През миналия сезон той участва в 43 мача с отбора на Черно море и вкара средно по 12.9 точки за 28.1 минути игра. Освен това той добави средно по 3.8 борби, 1.9 асистенции и 1.8 отнети топки.
 
Днес Белберов замина заедно с новите си съотборници за Турция, където ще изиграят 4 контроли с местни тимове. Освен него, новите имена в отбора на Рилски спортист за новия сезон са Травис Питърсън, Богдан Боев, Иван Николов и Драгослав Папич.
 
Рилски спортист ще участва на два фронта през новата състезателна година – Националната Баскетболна Лига (НБЛ) и новосформираната Балканска Лига (BIBL).

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи