Женският Берое с още две нови попълнения


Женският Берое с още две нови попълнения
Катя Кордова ще играе в Берое
08-09-2008 16:51

Женският баскетболен тим на Берое Стара Загора привлече в редиците си още две нови състезателки – Катя Кордова от Лукойл Нефтохимик и игралата в италианския Валдарно Кремена Христова.


Високата 176-сантиметра Кордова игра през последните 4 сезона с екипа на бургаския Лукойл Нефтохимик. Ръководството на отбора обаче прецени да не й поднови договора на 22-годишната баскетболистка и така тя намира пристан в Стара Загора. Миналата година игра 32 мача за Лукойл Нефтохимик и вкара по 9.9 точки за 20.7 минути на терена във всеки един от тях.
 
31-годишната Христова, която е бивша националка е родена в Хасково, но е играла дълго време в Стара Загора. След като бе за кратко в Испания и Италия, тя се връща в родното гнездо и ще защитава цветовете на Берое.  
 
От неделя Берое ще замине на лагер в Самоков, където ще води подготовка в продължение на 10 дни. Там на място ще бъдат уговорени приятелски срещи с няколко отбора преди началото на новото първенство. Преди около месец легендата на българския баскетбол Евладия Славчева пое и подготвя отбора за предстоящия сезон.
Освен Кордова и Христова, другите две нови състезателки в тима са Мария Радойчева и Галина Станчева.

От миналогодишния тим е запазено основното ядро, а именно - Албена Бачкова, Нели Пашева, Ралица Нанева, Галина Георгиева и Мария Желязкова.

Като прибавим и Златина Калоферова и Елена Петрова към тях, Берое Стара Загора ще има един солиден отбор, който може да се намеси в битката за медали и през новия шампионат.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи