Балкан побеждава Спартак Плевен с 2 точки


Балкан побеждава Спартак Плевен с 2 точки
Момент от срещата в Ботевград (Botevgrad.com)
08-09-2008 22:50 | Botevgrad.com

Въпреки че бе предсезонна проверка, мачът ежду "Балкан" и "Спартак" Плевен  се превърна в един истински шампионатен мач. И по своята оспорваност в последните минути, в които плевенчани успяха да стопят разлика от 15 точки, и с безкомпромисната битка на игралното поле, и с треньорските изблици, и с претенциите към реферите.
 
Домакините взеха първата част с 26-20, на полувремето преднината им стана 11 точки - 50-39. Третата част бе сравнително равностойна, но "балканци" успяха да запазят дистанцията - 70-60.
 
Най-интересните моменти обаче бяха в последната четвъртина. В първите 2-3 минути домакините дръпнаха с 15 точки, но последва силна серия на плевенчани. С три последователни тройки на Илия Станков разликата азапочна да се топи, след това капитанът Хрисимир Димитров демонстрира познатата си класа и мачът стана на кантар.
 
След доста грешки и задължителните многобройни нарушения играчите на "Балкан" се пак не допуснаха гостите да изравнят и поведт и спечелиха третата си поредна контрола с крайното 89-87.
 
Георги Младенов: "Доволен съм от целия отбор, въпреки ранната фаза на подготовката. В последната част ми хареса не толкова играта, колкото настройката на баскетболистите ми за битка, в която издържаха. Силно игра Радев, както и Любо Лилов, за разлика от Бобан Билбия. Що се отнася за дошлите на проби - много съм доволен от гарда Марко Попадич и центъра Даниел Зорич, добре се включи и Небойша Ристич."
 
За плевенчани играха новите попълнения Роб Престън, Владимир Маринов и Веселин Георгиев, както и завърналият се Саша Топчов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи