Борислава Мандур: Не ни плашат имената на добрите отбори


Борислава Мандур: Не ни плашат имената на добрите отбори
Славия води подготовка на плажа (Виктор Христов)
08-09-2008 23:07

Баскетболистките на “Славия” подобно на бургаския “Лукойл Нефтохимик” също тренират на плажа. Лятната подготовка на момичетата от София протича в Приморско, където те са отседнали на подготовка. Разговаряме с треньорката на отбора Борислава Мандур, която през миналия сезон бе асистентка на Кирил Куков, който пък поема мъжете на “Славия”. Младата специалистка има възможността да работи с едни от най-талантливити баскетболистки в родния шампионат. Наскоро Борислава Мандур водеше и националните кадетки /до 16 г./ в европейското първенство по баскетбол, което се проведе в София. Млади и надежни, баскетболистките на “Славия” не се сочат като фаворит за титлата, но пък ще разчитат на изненадата, а пък каквото сабя покаже, това ще е представянето им през сезона. Едно е ясно, силите им да спрат някои от “големите” отбори в първенството ги има.
 
Г-жа Мандур, с вашите баскетболистки от “Славия” стартирахте подготовка за новия сезон направо на плажа в Приморско. Как протичат занятията?
"Засега всичко е нормално. Живи и здрави са момичетата. Изцяло на физическата подготовка наблягаме на плажа."
 
Има ли нови попълнения в клуба, както и момичета, с които да сте се разделили?
"Има две нови момичета. Това са Бистра Аладжова, която за последно игра в “Стара Загора” и Александра Кънчева, която идва от “Дунав” /Русе/. Общо взето запазваме младия си състав от миналата година. Емилия Янчева замина за САЩ да учи, напусна ни и Бойка Зарева. Всички останали момичета са същите."
 
Каква е вероятността да се подсилите с още състезателки, преди да е започнало първенството?
"На 18-и септември имаме събрание на УС на нашия клуб. Там ще решим за последно дали ще има още някое ново момиче."
 
Разбирам, че е извършена треньорска смяна. Кирил Куков да не би да е напуснал? Все пак водеше отбора през миналия сезон...
"Той не напуска отбора. Спонсорите в клуба така взеха решение и той започна подготовка с мъжкия отбор на “Славия”."
 
Според Вас по-интересно ли ще е новото първенство?
"Да, определено. Вече има четири-пет равностойни отбора. “Монтана” направиха много добра селекция, “Дунав” /Русе/ също, личи, че и в Перник ще е много силен отборът, както и “Лукойл Нефтохимик”. “Стара Загора” също не са за подценяване."
 
Основният претендент за титлата кой ще е?
"Не мога да преценя. Някой от изброените състави. Може да има и изненади. Със силните селекции в Перник и Монтана може да бъдат изненадата в първенството."
 
В какво ще се цели “Славия” през новия сезон и възможно ли е отборите с по-голям бюджет и възможности да ви подценят? Все пак ако това стане, защо пък “Славия” да не се наложи и като фактор в първенството?
"Като класиране ще се стремим да сме колкото се може по-напред в таблицата. Разполагаме с много млади и талантливи момичета. Излизаме всеки път за победа. Не ни плашат имената на добрите отбори."
 
Имате ли проблеми с контузени състезателки по време на лагера в Приморско, или пък такива, които да се оплакват от натоварванията?
"Подготовката върви нормално, нямаме проблеми. Наблягаме над бягането по пясъка, провеждаме занятия и във фитнес салон. Това се налага, тъй като момичетата са крехки физически."
 
Остава ли свободно време за състезателките в Приморско, или всичко е единствено и само тренировки?
"Естествено, че остава. Как без свободно време? /смее се/"

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи