Шай Щрикс: Птичето на късмета все още е наоколо


Шай Щрикс: Птичето на късмета все още е наоколо
Тити Папазов и Шай Щрикс (Gong.bg)
09-09-2008 16:52 | Gong.bg

„Птичето на късмета ни беше кацнало на рамото миналата седмица, но все още е наоколо. Ще бъде много, много труден мач”, заяви генералният мениджър на националния ни тим по баскетбол Шай Щрикс ден преди ключовия двубой с Финландия в евроквалификациите. Мачът е от 20:30 часа в зала „Универсиада” утре вечер.

„Атмосферата е много добра. Всички се отнасят сериозно и знаят, че имаме голям шанс. Ще бъде много, много труден мач. Мисля, че Финландия е много опасен отбор, но ако ние играем нашия си баскетбол, би трябвало да спечелим. Всички са много концентрирани и както казах в Унгария – силните отбори трябва да знаят и как да губят. Това е – загубихме, а не трябваше, но и това се случва. Знам, че сме силни и видях как се държаха момчетата снощи на тренировката, и смятам, че са готови за двубоя утре. Сигурно е, че Пини и другите от щаба знаят как да ги подготвят, а ако трябва да дам на някой малък шамар, за да се събуди и това ще стане. Вярвам, че момчетата ще си свършат работата”, коментира Шай Щрикс за Gong.bg и добави:

„Притеснявам се за всеки мач, а сега по-специално мога да кажа, че Финландия е силен тим, но ние сме по-добри, играем по-добър баскетбол. Чака ни съвсем различен мач. В първата среща ги хванахме в началото, но пак – ние сме по-добър отбор. Вярвам в момчетата и знам, че ще се справят.”

Генералният мениджър на баскетболния ни състав потвърди, че вече е изпратено официално писмо до европейската централа заради проблемите в Унгария.

„Вече изпратих писмо до ФИБА-Европа, адресирано до спортния директор, с обяснение на ситуацията в Унгария. Пак да кажа, че ние не загубихме двубоя, заради проблемите. Загубихме на терена, но такива проблеми в тези няколко дни не съм имал през цялата си кариера. Не знам дали ще има глоба, защото това е решение на ФИБА. Ако някой иска да е в Дивизия А, трябва да се държи по съответния начин. Аз като спортен директор на Балканската лига проверявам всички хотели, зали и условията, които участниците предоставят. Те искаха да направят живота ни труден, а ние трябваше да спечелим”, сподели Щрикс.

„Вярвам, че хората разбират, че работим като тим. Помагаме си и се защитаваме, опитваме се да променим нещо. Мисля, че хората са щастливи да видят горд национален тим на паркета и това ги радва. Дори, когато губим, ние пак сме отбор и това е много важно. Когато говорихме с Пини преди една година, не сме обещавали да класираме отбора 100% на Европейското, а обещахме, че ще променим начина, по който националният тим играе независимо дали печели или губи. Това вече го направихме и това е много важно”, завърши бившият баскетболен рефер.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи