Лукаич взима 8 наведнъж в Сургут


Лукаич взима 8 наведнъж в Сургут
Желко Лукаич, новият треньор на Сургут
09-09-2008 17:29

В събота руският Сургут обяви официално договори с осем нови играчи. Към клуба, чийто треньор е добре известният у нас Желко Лукаич, се присъединяват Андрей Комаровски, Андрей Вохмаянин, Лионел Чалмърс, Никола Лепойевиж, Славко Стефанович и Акин Акинбала. Тимът също привлече Игор Шмугин и Петър Губанов от Химки.
 
Комаровски (196) е гард, пристига от Триумф, участник в руската Суперлига. Там той не получи голям шанс за изява. Реализира 4.1 точки миналия сезон и е бил в националните отбори на Русия до 16, 18 и 20 години.
 
Вохмаянин (185) също е гард и прекара последните шест сезона в Локомотив Новосибирск. През последния отбелязваше средно 5.2 точки. Играл е също за Арсенал Тула.
 
Лионел Чалмърс изигра много добър сезон в Бенетон Тревизо. Той имаше 12 мача в УЛЕБ с 15.6 точки средно. Преди това е играл за силните АЕК и ТАУ Керамика.
 
Никола Лепойевич (195) играе на позиция 2. Той започна миналия сезон с украинския Химик, но в началото на годината подписа с полския Полпак. Там той отбеляза средно 11.3 точки в 26 мача от полската лига.
 
Славко Стефанович (206) е крило, започнало миналия сезон в сръбския Мега Аква Монта, а след това се прехвърли в АЛБА Берлин. Скоро след това пък отново се завърна в Мега и отново се премести, този път в Партизан. Той осредняваше 17.9 точки в сръбската А1.
 
Акин Акинбала (208) е център от университета Клемсън (Clemson). През последния сезон се подвизаваше във Вентспилс и записа по 11.1 точки и 7 борби в УЛЕБ Къп. Подобни показатели имаше и в латвийското първенство.
 
Бившите играчи на Химки напускат отбора с цел да имат повече изява, което ще стане трудно при доста сериозната селекция на руския гранд тази година. Но без съмнение може да се очаква сериозна помощ от тяхна страна.
 
Сургут запази крилата Дмитри Первухин , Александър Савенков и Сергей Красников и за следващия сезон.
 
 Бившият треньор на българския Лукойл Академик има нелесна задача при наличието на толкова нови играчи, на които тепърва им предстои да се сработват, но явно заради качествата му на треньор и тези на играчите собствениците доста „разхлабиха кесията”. Очакваме да видим дали резултатът ще е положителен.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи