Ямбол и Евроинс Черно море си размениха по една победа в контролите


Ямбол и Евроинс Черно море си размениха по една победа в контролите
Говедаров в добра форма
09-09-2008 21:26 | Yambolbasketball.com

Баскетболистите на Ямбол и Евроинс Черно море изиграха помежду си два предсезонни мача. Макар че двата тима са на различен етап от своята подготовка се получиха два добри и напълно равностойни двубоя, информира yambolbasketball.com.

Интересът на ямболските привърженици логично бе насочен към новите изпълнители в местния отбор. Макар, че има много какво да се желае от тях американците Скот О'Галахър и Байрън Сандърс задоволиха с изявите си. В по-голяма степен това се отнася за гарда О'Галахър. Бившият играч на Уорнър Пасифик Колидж стана най-резултатния играч от всичките взели участие в двата мача. Той реализира по 23.0 точки на мач. Скот загатна за своите качества и след като успее напълно да се адаптира към европейският начин на игра, който е много различен от тази, която е практикувал в САЩ се очаква да се превърне в един от лидерите на отбора.
 
Малко противоречиви са мненията за другия американец. Сандърс овладя най-много отскочили топки от ринга за Ямбол, по 10.5 на мач, но успеваемостта му в стрелбата за две точки е далеч от желаното. От своите 13 опита от тази дистанция той успя само в 5 или 38.5 %, което за баскетболист играещ близо до коша е твърде слабо постижение. Байрън за разлика от своя сънародник има два сезона в Европа, а и добрата школовка получена от него в един от най-реномираните американски университети за баскетбол, този на Северна Каролина ще му даде възможност бързо да се адаптира към играта на Ямбол.


В тези два мача се пролича, че третият чужденец в отбора ни Кирило Скуматов е далеч от формата си, която ни демонстрира през изминалия сезон. Въпреки, че получи достатъчно игрово време Кирило се отчете само с по 4.0 точки на мач при средно 12.1 за изминалото първенство. На по-добро ниво бе в борбата под коша, където хвана по 5.0 борби.
 

Особено през втория мач много силни изяви имаше друго ново попълнение в Ямбол. Стоян Петков направи единственият „дабъл-дабъл” за отбора след като реализира 11 точки и хвана 11 борби. Явно след като преодоля притеснението си от първия мач Стоян показа, че може спокойно да се впише в ротацията на Иван Чолаков и в официалните мачове.
 

Капитанът Станислав Говедаров както винаги, така и сега ни демонстрира големият си хъс за игра и своята непримиримост. Превърна се в най-резултатният играч в първия мач, а във втория благородно преотстъпи лидерската роля на своя партньор в гардовата двойка О'Галахър.
 

В първият мач изключително атрактивни прояви имаше очертаващият се като стартиращ играч на позиция леко крило Павел Маринов. Юношата на Тигър демонстрира големият си талант. За съжаление други двама баскетболисти на Ямбол Стойо Чолаков и Иван Марчев, на които също ще се разчита за добрите игри на отбора ни не дадоха своя съществен принос.

Евроинс Черно море пристигнаха в Ямбол без двама от важните си играчи. На терена не се появиха плеймейкърът Пламен Алексиев и новопривлеченият Желко Бойович. В отсъствието на вторият като стартиращ на позиция „3”, треньорът на гостите Даниел Димитров пусна Александър Янев. Юношата на варненци и един от най-преспективните български играчи ни демонстрира самочувствие и показа на своите шефове, че на него може да се разчита.
 
Миналогодишният най-полезен играч на Варна Симеон Ценов показа, че не се намира в добра форма и за първи път откакто играе край морето и не можа да отбележи нито една точка за цял мач. Това той стори във втория от двубоите, а за сметка на него лидерските функции поеха двамата американци. Центърът Майкъл Ърл стана най-резултатния играч за варненци като отбеляза средно по 17.0 точки и овладя по 11.5 борби в двата мача.
 
Другият американец вкара 21 точки във втория мач – най-много от всичките свои съотборници. Той се прояви и като добър плеймейкър след като даде по 5.5 асистенции на мач – най-много от всички играчи на двата отбора взели участие в тези два мача.

Като цяло двата мача между тези два елитни отбори задоволиха с нивото на игра за етапа, в който се намират тимовете ни и ни подсказват, че предстоящото първенство ще бъде много оспорван, много по-качествено и изявите на баскетболистите ще напълнят залите в страната.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 1 ЯМБОЛ – ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧ НОМЕР 2 ЯМБОЛ – ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи