Филип Виденов е със счупена костица, под въпрос за мачовете до края


Филип Виденов е със счупена костица, под въпрос за мачовете до края
Филип Виденов (Gong.bg)
11-09-2008 10:24

Филип Виденов получи контузия в лявата ръка през първото полувреме на срещата с Финландия. През останалата част от срещата той игра с превръзка на контузената ръка, но видимо се притесняваше дори да лови топката с две ръце. Въпреки всичко той стисна зъби и престоя на терена 31 минути като отбеляза 4 тройки и общо 12 точки. Освен това той подаде 5 асистенции и хвана 2 борби. Оказа се, че гардът е играл със счупена костица в ръката и е под въпрос за останалите две срещи в квалификационната група.
 
„Днес му предстои преглед при известния наш специалист Тони Георгиев и тогава ще преценим какво е състоянието му,” каза за BulgarianBasket.com Тити Папазов. „С поведението си на терена снощи Филип може да бъде адмириран. Всички се надяваме той да може да играе срещу Италия следващата сряда. Засега все още не може да кажем какво е положението му.”
 
Виденов игра средно по 35.7 минути във всичките 6 срещи до този момент и има по 13.2 точки, 5.2 овладени топки и 4.0 асистенции на мач със среден коефициент от 13.3. Той е вкарал най-много тройки за българския тим от началото на квалификациите – 17 от 40 опита (42.5 %). Виденов стартира във всичките 6 мача.
 
Националите почиват в кръга, който е в събота и пътуват за следващия мач с Италия в началото на следващата седмица.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи