ТАУ чукна 50


ТАУ чукна 50
ТАУ представят новите си екипи
11-09-2008 12:33

Отборът с една от най-успешните истории в баскетбола – ТАУ Керамика от Витория, Испания, ще празнува петдесетгодишнина от основаването си по време на предстоящия сезон. Първият акт от серията ще бъде откриването на Евролигата.
 
ТАУ, чийто предшественик е Саски Баскония, основан през 1959, представи специалните униформи по случай 50-годишнината. Събитието беше уважено от петима от основателите на клуба от 1959, и петима бивши президенти, сред които е Хосеан Куерейета, чийто „мандат” е бил 21 години. Специалните униформи за участието в Евролигата ще са с „възродените” класически униформи на Саски – червено-черни със специални златни линии. Дългогодишните играчи на ТАУСерхи Видал и Пабло Приджони бяха „манекени” при представянето по време на пресконференцията.
 

ТАУ ще открие сезона на Евролигата в понеделник, 20 октомври, във Витория, където ще се изправи в първия мач от група C срещу Фенербахче Юлкер. Мачът ще се играе 2 дни преди началото на останалите мачове в турнира.
 

Въпреки че идва от малко търговско градче – 19 по големина в Испания, клубът се издигна сред най-добрите клубове на Стария континент, участвайки във финалната четворка на Евролигата четири поредни години.


Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи