Мъжкият национален отбор и Пини получиха наградите си


Мъжкият национален отбор и Пини получиха наградите си
Пини Гершон със статуетката (Sport1.bg)
12-09-2008 16:52

Националният отбор по баскетбол бе официално награден в анкетата на Пресклуб „България” за отбор на месец август. Той получи 19 гласа, благодарение на трите си победи в квалификациите за Евробаскет 2009 последователно над Унгария, Финландия и Италия. На второ място с 5 гласа остана мъжкия национален отбор по волейбол, който се класира 5-и на Олимпиадата в Пекин, а ансамбъла по художествена гимнастика се нареди на трето място с 4 гласа. Освен това старши треньорът на тима Пини Гершон бе награден с отличието за най-добър треньор за месеца според гласовете в анкетата на Пресклуб България.

„Искам да благодаря на играчите, на ръководството и на цялата баскетболна федерация. Наградите обикновено се взимат от състезателите, а особено в последния ни мач всички показаха, че я заслужват. Исках да получим тази награда малко по-късно, в края на септември, ако успеем да се класираме за европейското първенство. Искрено се надявам да успеем да го направим”, каза Гершон пред медиите.
 
Пини получи наградата - статуетка на богинята на победата Нике, която по традиция се връчва от Пресклуб „България”  за най-добър треньор на месеца.
 
Националния тим в момента е начело в квалификационната група и има добри шансове да се класира за европейското първенство догодина в Полша. На отбора предстоят две срещи до края на този квалификационен цикъл, гостуване на Италия в сряда и домакинство на Сърбия в събота.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи