Една победа увеличава шансовете, две победи ни класират


Една победа увеличава шансовете, две победи ни класират
България може да се калсира и с една победа
17-09-2008 10:02

Една победа най-вероятно ще стигне на мъжкия национален отбор на България да се класира за Евробаскет 2009, но няма да сме сигурни на 100 %. Това трябва да е ясно на всички, за да не се заблуждаваме и да лансираме най-различни версии сред баскетболната аудитория у нас. Защото при краен актив от 5 победи и 3 загуби и ако в другите групи отборите, заели втори места са с 4 победи и 2 загуби НЯМА да се класираме. Засега развитието на нещата в група D дава предпоставка, че това няма да се случи и втория отбор в тази група ще бъде най-много с 3 победи и 3 загуби. Само при такава ситуация и ЕДНА победа до края ще ни стигне.
 
Съществува вариант, според който още в сряда националния тим може да се класира на Евробаскет 2009. За тази цел трябва да се случат три неща:
 
1) България да победи Италия
2) Великобритания да победи Чехия
3) Израел да победи Босна и Херцеговина
 
Ако се изпълнят тези три условия, още в сряда вечер може да се празнува. Мачът със Сърбия в последния кръг ще бъде за първото място в групата, но той е само за престиж и НЯМА никакво значение за класирането на отбора на европейското първенство.
 
Но дори това да не стане още в сряда, имаме шанс за поправителен идната събота срещу Сърбия в София. И пак ще разчитаме на добър развой в група D, втория отбор да няма 4 победи.
 
С други думи, след всичко казано досега става ясно, че ни трябва една победа и се надяваме в група D втория отбор да бъде с 3 победи и 3 загуби накрая. В останалите две групи (В и С) първите два отбора почти сигурно ще са с минимум 4 победи и 2 загуби. Ако победим и в двата мача НЕ СМЕ ЗАВИСИМИ от изхода на двубоите в другите три групи.
 
И нещо друго интересно. Италия има само един мач до края на квалификациите, този с България в сряда вечер и имат само 3 постигнати победи до този момент. Шансовете им обаче да се класират са НИЩОЖНИ, заради лошата им точкова разлика. В момента тя е – 17 и дори да спечелят срещу нас, тя няма да се подобри драстично. С актив от 4 победи и 4 загуби те ще се надяват също да има втори отбор от друга група с 3 победи и 3 загуби, но ...по-лоша точкова разлика. Почти невъзможно...
 
Остава да се надяваме на нашите баскетболисти да постигнат една хубава победа в Торино, с което наистина ще дадат заявка, че нашия отбор струва в Европа и може да мери силите си с най-добрите на стария континент.

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи