Филип Виденов ще бъде опериран днес в Гранада


Филип Виденов ще бъде опериран днес в Гранада
Без Виденов в последните два мача
15-09-2008 10:26

Българският национал Филип Виденов, който счупи костица по време на срещата с Финландия миналата сряда ще бъде опериран днес в Испания, информира официалния сайт на БК Гранада.
 
Веднага след срещата миналата сряда българите пратиха направените снимки на счупеното място на лявата ръка на новия му клуб Гранада и техния доктор Фелипе Сегура препоръча Виденов да дойде на място в Испания за интервенцията. Контузията на българина е такава, че изисква операция на счупената костица. Тя ще бъде извършена от доктор Мартин Гомез в клиниката в Салуд.
 
Според доктор Сегура на Виденов ще бъдат необходими приблизително около 5 седмици за възстановяване, ако то върви нормално.
 
Отборът на България ще търси заместник на 13.2 точки, 5.2 борби и 4.0 асистенции, колкото са средните постижения на Филип досега в квалификациите.
 
Тази вечер Виденов ще присъства и на официалното представяне на Гранада за новия сезон, когато те ще играят от 21.45 българско време срещу Лиетувос Ритас в мач от турнира „Антонио Родригез Франко”. Утре обаче той лети за Милано, където ще се присъедини към съотборниците си в българския национален отбор и ще бъде морална подкрепа в изключително важното гостуване на Италия в сряда вечер.
 
От състава на Гранада в представянето днес ще отсъстват още Карлос Чери, бивш гард на ЦСКА, който също е контузен и Владо Шчепанович, ангажиран с националния тим на Черна гора в калификациите за влизане в дивизия А на ФИБА Европа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи