И вторият Дунав иска в А група


И вторият Дунав иска в А група
Юрий Казасов
15-09-2008 19:43

Вторият мъжки отбор от Русе, този на Дунав е изявил желанието си да участва във втората А група за мъже. Един от емлематичните играчи на отбора от последните години Юрий Казасов е потвърдил пред БФБ, че може да се направи боеспособен тим, който да влезе в схемата на шампионата. Това искане от страна на русенци обаче идва три дни след като Управителния съвет на БФБ вече е приел наредбата за новото първенство, включително и за тази втора мъжка А група.
 
Единственото спасение на русенци в този момент се явяват всички останали 10 клуба, които са подали заявки за участие в този шампионат. Русенският тим трябва да събере подписите на всички останали клубове, че нямат нищо против тяхното участие в първенството. Един клуб ако е против, това тяхно желание не може да се осъществи.
 
В сегашната ситуация с 10 отбора са предвидени 18 кръга в които отборите ще се срещнат един срещу друг по два пъти – у дома и навън. При условие, че Дунав бъде допуснат за участие, броя на кръговете ще бъдат увеличени на 22 – с 4 повече.
 
Напомняме, че вече има един отбор от Русе, който ще участва в тази група, а именно Дунав 2007. Те вече водят подготовка за първенството под ръководството на новия си треньор Николай Господинов.
 
Жребият за първенството на тази втора А група ще се тегли на 24-и септември в София.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи