KFC води Владе Дивац у нас на 1-и октомври


KFC води Владе Дивац у нас на 1-и октомври
Владе Дивац пристига в България
17-09-2008 12:14

Легендарният сърбин Владе Дивац идва в България на 1-и октомври 2008 като гостуваща звезда от NBA, във връзка с кампанията на KFC и NBA Europe LiveTaste the game”.

Кампанията е глобална и се организира съвместно от KFC и NBA, за популяризирането на NBA Europe Live, на който KFC е официален партньор вече трета поредна година.
 
Това е кампания, която ще се проведе в  8 страни едновременно – България, Гърция, Германия, Малта, Холандия, Франция и Турция, в нея ще вземат участие над 200 ресторанта на веригата.
 
Събитието, на което ще бъде гост Владе Дивац в България е част от тази глобална инициатива и е по идея на KFC България, с благотворителна цел. На него ще бъде представена и Националната баскетболна лига, като с това се поставя началото й. Тя бе основана това лято и ще стартира от есента с дебютния си 2008/09 сезон. Един от най-добрите играчи в историята на европейския баскетбол ще присъства на 1-и октомври от 17.00 часа в зала „Универсиада”, където ще се състои празник на баскетбола. Самата лига стартира в събота на 11-и октомври с мачовете от първия кръг на новото първенство. 
 
За това мероприятие на 1-и октомври всички участници в лигата ще представят отбори по трима състезатели, а те самите ще играят мачове в един мини вариант на НБЛ. Осемте отбори – Лукойл Академик, Балкан, Левски, ЦСКА, Спартак Плевен, Евроинс Черно море, Рилски спортист и Ямбол ще осигурят по трима играчи, които ще играят на принципа на елиминиране за определяне на победителя в този мини вариант на лигата.
 
„Идването на Владе Дивац у нас ще бъде прекрасна възможност да направим и промоция на Националната лига”, каза за BulgarianBasket.com генералният мениджър на лигата Стефан Станев. „ В същото време ще бъде чудесно да направим връзка чрез хората от KFC с НБА след като Владе Дивац идва у нас благодарение на тях.”
 
Предстои да се уточнят детайлите по изиграването на мачовете от промоционалния турнир, но със сигурност зрителите в столичната зала „Универсиада” няма да скучаят. Билетите за този празник на баскетбола ще бъдат разпределени от организаторите и допълнително пуснати в продажба, а приходите от тях ще бъдат за благотворителна цел.
 

Ще бъдат осигурени награди за първите три места в турнира, а те ще бъдат връчени лично от Дивац. Наред с многобройните титли и медали, включващи злато на Световно първенство и олимпийско сребро, той остава един от тримата играчи в историята на НБА заедно Карим Абдул Джабар и Хаким Олайджуон успял да вкара повече от 13 000 точки, 9 000 борби, 3 000 асистенции и 1500 блока.  


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи