Втора победа за Спартак Плевен на турнира в Самоков


Втора победа за Спартак Плевен на турнира в Самоков
Престън вкара 5 тройки за Спартак
17-09-2008 20:38

Спартак Плевен записа втора поредна победа на международния турнир в Самоков. Плевенчани се наложиха над Евроинс Черно море с 10 точки разлика 88-78 и водят в класирането. Предстои да се изиграе втората среща от днешната програма, но съперниците в нея Рилски спортист и Фени Индустри са със загуби от вчерашния ден и ще се борят за първа победа в турнира.
 
За разлика от вчерашния ден, когато Спартак Плевен и Евроинс Черно море играха сравнително добър баскетбол и задоволиха очакванията за този етап от подготовката си, днес те бяха на обратния полюс и не показаха качествена игра.
 
Срещата се реши в последната част, след като най-добрият в плевенския тим от вчерашната среща - Роб Престън - се разигра и наниза 4 поредни тройки. До тогава мачът вървеше равностойно и нито един от отборите не се откъсна по-сериозно в резултата. Престън завърши с 19 точки (5 тройки), а капитанът на отбора Хрисимир Димитров бе най-резултатен за Спартак с 23 точки.
 
Илия Станков и Саша Топчов добавиха по 15 точки за победителите.
 
Срещата бе първа за Веселин Георгиев и Владимир Маринов срещу бившия им отбор от Варна след като те преминаха през лятото в Спартак. За разлика от Георгиев, който не успя да се разпише, Маринов завърши срещата с 9 отбелязани точки.
 
След като вчера вкара едва 3 точки, единият от новите американци на „моряците” Майкъл Ърл днес разгърна потенциала си и завърши с 25 точки и 9 овладени топки, 6 от които в нападение.
 
Капитанът Симеон Ценов добави 19 точки и нови 5 тройки както и във вчерашната среща с македонските шампиони от Фени Индустри.
 
Разочароваха с играта си другите две чужди попълнения на варненци – Кори Макинтош и Атила Сантош. Двамата вкараха едва по 7 точки.
 
Евроинс Черно море играе с домакина Рилски спортист от 10.00 сутринта след което пътува за Варна, докато Спартак Плевен ще мери сили утре вечер от 18.00 с македонския представител в турнира – Фени Индустри.

Пълна статистика от мача Спартак Плевен - Евроинс Черно море
 
Програма и резултати от турнира в Самоков
 
Класиране от турнира в Самоков
 
Индивидуална статистика от турнира в Самоков
 
Отборна статистика от турнира в Самоков


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи