Турнето на Евролигата в САЩ започва на 10 октомври


Турнето на Евролигата в САЩ започва на 10 октомври
18-09-2008 13:49

Уточнени са окончателно датите, на които три европейски отбора - руският ЦСКА Москва (шампион на Евролигата), испанският Барселона и литовският Лиетувос Ритас - ще играят контролни мачове с тимове от НБА между 10 до 21 октомври. Съперниците (4 от тях - потвърдени), срещу които ще се изправят, са Голдън Стейт Уориърс, ЛА Лейкърс, Орландо Меджик, Торонто Раптърс и вероятно ЛА Клипърс.
 
Американското турне на европейските тимове ще започне на 10 октомври в Орландо, Флорида, където 6-кратният шампион на Евролигата ЦСКА Москва дебютира в мач на американска земя с гостуване на Орландо Меджик. Втората приятелска среща на ЦСКА ще бъде в Торонто, Канада, когато московчани се изправят срещу Торонто Раптърс на 14 октомври.
 
Барселона ще изиграе два мача в "Стейпълс Център" в Лос Анджелис. Първият съперник на каталунците ще бъде вицешампионът на НБА и шампион на Западната конференция ЛА Лейкърс, на 18 октомври. Ден по късно, на 19-и, Барса ще играе или с ЛА Клипърс, или с Торонто Раптърс. За основания през 1926 г. отбор на Барселона също ще бъдат първите в историята на клуба, изиграни в САЩ.
 
Също в Калифорния, но в "Оракъл Арена" в Оукланд, ще завърши Турнето на Евролигата в САЩ. Там на 21 октомври Голдън Стейт Уориърс ще посрещне Лиетувос Ритас. Литовците са 5-кратни шампиони на своята страна и победители в Купа УЛЕБ през 2005 г.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи