12 отбора кандидати за юношеската лига, 9 за девическата


12 отбора кандидати за юношеската лига, 9 за девическата
18-09-2008 14:57

Изтече срокът за подаане на заявките за участие в Младежките лиги за юноши и девойки. Както е известно, БФБ създава такива лиги от новия сезон и в тях ще могат да участват всички, родени през 1989 година и след това.
 
В младежката лига за девойки ще участват 8 отбора, докато в тази за юноши те ще бъдат 10. Предстои БФБ да определи кои отбори ще играят в тези две лиги след като кандидатите за участие се оказаха повече от тези бройки. При девойките има желание да играят 9 тима, докато при юношите те са 12.
 
Половината отбори и в двата пола ще бъдат определени ранкинга от класиранията за последните три години, а останалата половина ще се определи от БФБ.


Напливът от отбори се очакваше, тъй като БФБ има задължението да поеме разходите за съдийските хонорари и да подпомага транспорта на участващите в срещите отбори, като за целта възстановява сума, отговаряща на 1 /един/ лев на изминат километър.
 

Кандидати за Младежката лига за юноши (12 за 10 места)
Доростол Силистра
Дунав 2007
Евроинс Черно море
Левски
Лукойл Академик
Марица Кършияка
Рилски спортист
Септември София
Спартак МВР
Спартак Плевен
Тигър Ямбол
Шампион София
 

Кандидати за Младежката лига за девойки  (9 за 8 места)
Академик Пловдив
Дунав Русе
Левски Спартак
Марица Кършияка
НСА София
Рилски спортист
Септември 97
Славия София
Черно море Одесос
 

Жребият за двете младежки лиги за девойки и юноши ще бъде на 24-и септември от 11.00, а дотогава трябва да бъдат изчистени и двете групи и се разбере кои отбори ще участват в тях.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи