Константин Папазов: Заслужаваме в събота вечер да има хепиенд


Константин Папазов: Заслужаваме в събота вечер да има хепиенд
Тити Папазов (bTV)
18-09-2008 22:00 | bTV

Българският национален отбор се завърна от Италия, където снощи загуби от домакините с една точка, но това бе резултат, който ни устройва по пътя към класирането на тима за европейското първенство догодина в Полша. Ето какво каза Константин Папазов пред камерите на bTV:
„Първо искам да кажа, че на полувремето играчите, които трябваше да заменят Филип Виденов имаха 19 точки актив – 8 точки Чавдар и 11 точки Калоян, който изигра фантастично полувреме след близо четири месеца без да играе мачове.
Колкото повече се приближаваше към края мача усещахме, че съперника ще играе само за победа, която да им донесе второто място в групата, което по никакъв начин не ги класираше. Смятам, че с Божията намеса се случи най-доброто. Знаете, че когато един отбор може да си позволи да загуби с 6-7 точки е по-лесно, но когато трябва да загубиш само с една е трудно да се уцели. Както загубихме нещастно в Унгария с една точка, сега щастието се усмихна на нас. Тактически категорично мога да заява, че нашият треньор е на светлинни години от почти всички в Европа. Просто няма място за сравнение, в последните 5 минути се видя класата на този треньор."  
 
Вярно ли е, че довечера сте на тенировка?
„Ами по моя информация Сърбия тренира днес в 7 часа, българско 8, а ние трябва да тренираме в 9. Аз смятам, че преди 4 години успеха също бе голям, когато Росен Барчовски успя да класира отбора, еуфорията бе много голяма, но бързо отмина. Ние трябва да работим и да използваме максимално присъствието на Пини Гершон в България, да бъде в залата. Аз казах, не четири, ами най-малко десет години трябва да стои у нас. Това е една еуфория, която ние трябва да използваме. Да, едно европесйко първенство е хубаво нещо и всички ние се радваме, особено аз, който съм част от този екип. Хубаво за нас е да можем този евентуален успех, който вярвам в събота ще се узакони да се използва за ново начало в българския баскетбол. Вижда се, че ние имаме талантливи играчи. Категорично се видя, че ние сме по-добрия отбор от Италия. Те са 7-8 пъти по-голяма страна от България и европейска сила, но те нямат играчи, каквито имаме ние. Те имат опитни играчи, какъвто например е Булери. Но ако съм треньор на италианския отбор, незнам кой ще взема в състава си. Така, че ние имаме много добри играчи и трябва да използваме присъствието на Пини да се учим. Особено играчите, да извлекат максимална полза от него. Присъствието на този човек е безценно за мен, за Любо Минчев и Тони Дечев. Вярвам и за играчите, мсиля че ще станат много добри треньори след време, защото тези работи, които се виждат при него са ...Харвард."
 
Има ли вероятност да не се класираме?
„Както вече казах пред BulgarianBasket.com, ние имаме една много голяма мотивация – публиката и Пини Гершон. Това е по-голяма мотивация, отколкото класирането според мен. Много беше трудно вчера след мача, в еуфорията да говорим за това. Отложих това за утре. Публиката имаше сериозна заслуга за трите победи в предишните домакинства. Така, че тя заслужава, както и трябва да играем заради Пини. Неоговто присъствие и всичко, което се случва позитивно около нас трябва да се използва да бъде един катапулт за едно сериозно бъдеще. Каквото и да си говорим, не искам да засягам нито един спорт, но най-хубавите спортове са колективните. Те носят най-много радост на хората, а спортът е създаден за тях. Мисля, че заслужаваме в събота вечер да има хепиенд, и то с победа. Хепиендът е повече от ясен, но с победа ще има друга стойност.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи