Баскетболистка от Славия сменя името си


Баскетболистка от Славия сменя името си
Христина Горецова (в зелено, сн. Sportna.net)
19-09-2008 00:16 | Sportna.net

На няколко пъти това лято Виктор Христов ви представя кратки репортажчета свързани с тима на „Славия”. Има защо. В навечерието на новото баскетболно първенство при дамите, сякаш край тимовете с лъскава селекция като „Монтана”, „Берое”, „Дунав Еконт”, „Миньор” и „ЛУКойл Нефтохимик”, никой не слага в сметките за първите места „Славия”. Именно това ще е още един от отборите, от който може да се очаква приятна изненада през новия сезон. В рубриката „На трибуните” на сайта Sportna.net гостува капитанката на отбора Христина ...., но не Деянова, а вече Горецова. Защо е с ново фамилно име ще разберете, ако се зачетете по-надълбоко в разговора.

Какво можем да очакваме от „Славия” през новия сезон?
"Да се надяваме, че ще покажем максимума. Тази година вече трябва да сме много добре изградени като колектив. Миналия сезон с повечето момичета бяхме в един отбор. Ще се стремим към място в четворката."
 
Разполагате с изключително млад състав. Възрастовата граница е може би 18-20 години. Възможно ли е донякъде, това да ви попречи да се наложите сред първите отбори?
"Напротив. Мисля си, че това трябва да е някакъв стимул за нас, за да можем да се докажем, защото тази година първенството ще е много по-силно от предните години. Има доста равностойни отбори."
 
Кои са фаворитите за титлата според вас за новия сезон?
"Предполагам „Дунав Еконт” и „ЛУКойл Нефтохимик”."
 
В Монтана и Перник също правят добра селекция...
"Мисля, че „Монтана” са един доста хубав отбор, Перник започват с доста опитни състезателки. Определено мисля, че цялото първенство ще бъде доста интересно, като не подценявам нито един от останалите отбори."
 
Разбрах, че отначалото на вашата кариера сте в „Славия”. Не ви ли се иска да смените клубната обстановка?
"Имало е и такива моменти, но засега се чувствам добре в отбора. Разчитат на мен и това е важно."
 
В предварителния ни разговор разбрах, че сте си сменила фамилното име. Каква е причината?
"Омъжих се на 19 юли. Мъжът ми е хандбален съдия – Юлиян Горецов."
 
С кое от момичетата в отбора се разбирате най-добре на игралното поле?
"Определено мисля, че се разбирам със всички момичета. Ние сме млад отбор, играта е колективна и не мога да кажа конкретно някоя състезателка. Важното е отборът да се представя добре."
 
През новия сезон ще ви води Борислава Мандур, която заменя на поста Кирил Куков...
"Да, ние миналата година работихме с нея. Мисля, че това не е нещо ново нито за нас, нито за нея. Мисля, че всичко от миналата година може да бъде само плюс за нас."
 
Вероятно феновете ще искат да научат малко повече данни за вас в личен план. Какво обичате да правите когато не сте на игралното поле?
"Обичам да си почивам, да се забавлявам с приятели. Основно това."
 
За финал няколко думи за привържениците на отбора. Какво да очакват те от вас през новия сезон и какво вие очаквате от тях?
"Аз искрено се надявам тази година да върнем нашите фенове в залата, защото може би в предните години те поизгубиха доверие в нас. Определено ще разчитаме на тях. Те ще са шестия играч за нашия отбор. Искрено отправям молба към тях, още от първия мач в зала „Триадица” да бъдат с нас, и да ни подкрепят така, както са го правили и преди."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи