Левски взима Маркъс Хол от Ню Йорк Никс


Левски взима Маркъс Хол от Ню Йорк Никс
Маркъс Хол е новият играч на Левски
19-09-2008 17:19 | Levskibasket.com

Първото ново попълнение на Левски за новия сезон вече е в София. Маркъс Хол кацна днес в столицата след полет от Хюстън през Франкфурт и след няколко дни на аклиматизация ще започне повготовка за новия сезон с новите си съотборници.
 
Роденият на 6 август 1985 състезател може да играе и на двете гардови позиции. Като играч в гимназията отбелязва 58 точки в един мач, а за цялата си кариера там има средно по 29.6. Интересен факт е, че пробягва разстоянието от 100 метра за 10.8 секунди. След завършване на гимназията Хол отива да играе в Университета Колорадо, където първата година играе средно по 15 минути на мач. Най-добрия му мач е срещу Калифорния, в който отбелязва 22 точки. Във втория сезон от 29 мача той стартира в 21 и завършва като трети реализатор на тима си със средно 11.2 точки на мач. В третата си година вече е лидер на отбора по асистенции правейки по 4.1 за 30 мача. В последния си сезон той вече окончателно е сред лидерите на отбора и има сериозен принос в играта в нападение. Гардът е 26-ят играч на Колорадо минал границата от 1000 точки и завърши като четвърти за всички времена за общо асистенции – 423.
 
През лятото Хол бе в отбора на Ню Йорк Никс в лятната лига в Лас Вегас, където остави много добри впечатления.
 
Сега Маркъс идва за първи професионален договор в България с цел да помогне на Левски да играе ключова роля в първенството.
 
Много се радвам, че ще играя в отбора на Левски”, каза Хол. „Чувал съм добри думи за него от моя агент. Амбициран съм да покажа какво мога през новия сезон. Това е първата ми година извън САЩ и се надявам да оправдая очакванията в добър клуб като Левски.”

Очаква се утре той да гледа част от бъдещите си съотборници в националния отбор на България срещу Сърбия, а от вторник вече и да започне тренировки с тях за предстоящия сезон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи