Топки Spalding и оригинални екипи на NBA отбори подарява KFC


Топки Spalding и оригинални екипи на NBA отбори подарява KFC
19-09-2008 17:35

10 000 страхотни награди от NBA и KFC могат да спечелят българските баскетболни фенове като част от кампанията “Taste the game”, представяща NBA Еurope Live 2008. Кулминацията в тазгодишната кампания, в която за първи път се включва и България, ще е гостуването в страната ни на легендата Владе Дивац на 1 октомври.
 
Феновете могат да спечелят баскетболни топки Spalding, оригинални потници на Ню Джърси Нетс, Маями Хийт, Ню Орлеанс Хорнетс и Вашингтон Уизардс (четирите отбора, които ще участват в NBA Еurope Live 2008), както и видео игри EA Sports NBA Еurope Live 2008, колекционерски карти за игра със звездите на NBA, тениски NBA, продуктови награди от KFC /бокс менюта, кофи пиле, любимият на всички Zinger и много други.
 
Промоцията „Taste the game” вече стартира и ще продължи до края на октомври 2008 г. Клиентите на веригата в България ще могат да се насладят на специални менюта, при покупката на които ще могат да спечелят наградите. За първа година ресторантите на KFC в България ще бъдат част от Европейското турне на отбори от NBA, а инициативата NBA Europe Live 2008 се провежда за 15 поредна година, след първата игра на стадион Уембли, Англия през 1993 г. между отборите на Орландо и Атланта.
 
Тази година Ню Джърси Нетс, Маями Хийт, Ню Орлеанс Хорнетс и Вашингтон Уизардс ще проведат демонстрационни мачове в четири големи европейски града – Париж, Берлин, Лондон и Барселона. В други осем страни - България, Германия, Франция, Гърция, Малта, Холандия ,Турция и Дания – кампанията „Taste the game” ще обхване над 200 ресторанта на веригата. Целта е да се популяризира NBA, баскетбола и спорта като цяло. Като партньор на NBA в подобна кампания, KFC България показва своето отношение към спорта като необходимост в ежедневието на тийнеджърите и младите си потребители.
 
“KFC е веригата, която от началото на съвместното си партньорство с NBA винаги е подкрепяла NBA Europe Live и ние сме горди, че за трета поредна година KFC отново ще бъде официален промо-партньор на NBA Europe Live. През последните три години партньорството ни придоби сериозна значимост, затова през октомври 2008 г. KFC ще играе жизненоважна роля за популяризирането на NBA, както и в частност на четирите отбора, които ще вземат участие в NBA Europe Live 2008Маями Хийт, Ню Джърси Нетс, Вашингтон Уизардс и Ню Орлеанс Хорнет сред баскетболните фенове в Европа” – коментира Софи Голдшмит, вицепрезидент “NBA Eвропа Маркетинг партньорства и бизнес развитие”.
 
Любопитно:
KFC -KFC, базирана в Луисвил, щата Кентъки е най-известната световна веригата ресторанти за бързо обслужване за пиле, приготвяно и до днес по оригиналната рецепта на основателя на веригата Полковник Сандърс. В света има над 14 000 ресторанта на веригата в над 80 страни, които сервират на над 8 милиона клиенти всеки ден. KFC е собственост на Yum! Brands.
 
NBA - NBA е основана през 1946 г. NBA е глобална марка, която представя 30 баскетболни отбора в САЩ и Канада. По време на сезон 2007-2008, NBA е представила мачове от лигата си в над 215 страни на 41 различни езика. В така представените мачове от NBA могат да бъдат видяни 76 баскетболисти от 31 страни извън САЩ и Канада.
 
NBA Europe Live - Маями Хийт за първи път вземат участие в NBA Europe Live. Останалите три отбора от NBA Europe Live 2008 – Ню Джърси Нетс, Уошингтън Уизардс и Ню Орлиънс Хорнетс - са играли през 2004 г. в Париж и Болоня.
 
От началото на Europe Live през 1993 г. в Англия, до днес са изиграни общо 48 игри в 18 различни града на Европа.
 
Първата игра от поредицата NBA Europe Live се провежда на стадион Уембли /Англия/ през 1993 г. между Орландо и Атланта.
 
През 2008 г., за шести пореден път, Париж ще бъде домакин на две от срещите от NBA Europe Live. През 1991, 1994, 1997, 2003 и 2006 са другите пет години, в които Париж е посрещал световноизвестни отбори от NBA.
 
Берлин е бил домакин на една-единствена среща - през 1996 между отборите на Индиана и Сиатъл.
 
Тимът на Шпорите /San Antonio Spurs/ е с най-много участия в NBA Europe Live – цели три. Единствените отбори, които в една и съща година печелят NBA шампионата и играят в NBA Europe Live са Хюстън (1995), Чикаго Булс (1997) и Сан Антонио (1999 и 2003).
 

За повече информация, за промоцията „Вкуси играта с KFC и NBA Europe Live 2008” www.kfc.bg.

За повече информация, за NBA Europe Live 2008, представен от EA Sports http://www.nba.com/europelive2008/.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи