Евроинс Черно море спечели юношеския турнир „Христо Борисов” във Варна


Евроинс Черно море спечели юношеския турнир „Христо Борисов” във Варна
Васил Кьосев вкара 19 точки днес
21-09-2008 16:52

Ден преди мачовете от последния кръг на турнира в памет на легендата Христо Борисов, отборът на домакините – Евроинс Черно море бе завоювал първото място, а гостите от Тигър Ямбол бяха последни. Оставаше само една дилема – кой ще завърши на второ място, а това щеше да бъде победителят от срещата Рилски спортист – Овергаз.
 
Срещата бе първа от програмата за деня, а два часа по-късно само за протокола трябваше да се срещнат Евроинс Черно море и Тигър Ямбол. Играчите на Овергаз страртираха по-добре и на почивката имаха предмиство от 7 точки – 39-32. След почивката обаче състезателите на старши треньора Петър Клечков заиграха много по-добре в защита и въпреки, че имаха нужда от допълнително време да решат изхода от двубоя, го спечелиха със 69-68.
 
Двата тима успяха да вкарат едва 9 точки в петминутното продължение, а Рилецо имаше щастието да отбележи с една повече – 5-4.
 
Стархотен мач изнесе младата надежда на самоковския баскетбол Станислав Ваклинов, вкарал 25 точки и добавил 10 борби за общ коефициент от 28 в срещата.
 
Гардът Дарин Иванов наниза 4 тройки и общо 18 точки за победителите.
 
За Овергаз 5 състезатели завършиха с двуцифрен актив, но това се оказа недостатъчно за крайния успех в мача. Лъчезар Лападжов бе най-резултатен с 14 точки, а освен това той добави и 10 борби. Михаил Танев и Теодор Янчев добавиха по 13 точки.
 
Така младежите на Рилецо завършиха на второто място, докато Овергаз останаха трети в крайното класиране.

В другата среща, последна от програмата на тазгодишното издание на турнира „Христо Борисов” Евроинс Черно море победи Тигър Ямбол с разгромна разлика от 68 точки – 108-40. С тази победа варненци само потвърдиха първото си място в надпреварата, на която те бяха домакини през последните три дни във Варна. Още след първата четвърт домакините дръпнаха с 21 точки (32-11) и докрая непрекъснато увеличаваха разликата през цялото време на срещата.
 
Васил Кьосев бе най-резултатен с 19 точки, а Симеон Михайлов и Илхан Арабаджиев добавиха по 16 въпреки, че влязоха като резерви. Станислав Цонков вкара 5 тройки и общо 15 точки.
 
Три отбора от тези четири в този турнир са подали заявки за участие в младежката лига за юноши през новия сезон – Рилски спортист, Тигър Ямбол и Евроинс Черно море.
 
Единствено Овергаз няма да бъде в тази група, но пък за сметка на това те ще играят в мъжката А група с всички тимове, които не попаднаха в Националната баскетболна лига.

Пълна статистика от мача Рилски спортист (19) - Овергаз (19)
 
Пълна статистика от мача Черно море E-on (19) - Тигър Ямбол (19)
 
Програма и резултати от турнира „Христо Борисов”
 
Крайно класиране от турнира „Христо Борисов”
 
Индивидуална статистика от турнира „Христо Борисов”
 
Отборна статистика от турнира „Христо Борисов”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи