Джордж Буш прие шампионите от Бостън


Джордж Буш прие шампионите от Бостън
Президентът е №43 за Келтите (AP Photo)
22-09-2008 12:49

Президентът на САЩ Джордж Буш посрещна Бостън Селтикс в Белия дом. Заедно те отпразнуваха 17-тата титла на шампионите, обявявайки „Завръщане на величието”. Президентът поздрави капитана на отбора Пол Пиърс, който въпреки контузията в коляното си стана МВП на финалите. „Да играеш контузен е истински признак на лидерство” заяви Буш по време на церемонията в Източната стая.

Играчите, собствениците и треньорите на отбора подариха на Буш потник на Селтикс с номер 43 – той е 43-тият президент на Щатите. Отборът също прати чек за $100,000 на Червения кръст за помощ на пострадалите от урагана Айки. Стаята бе препълнена от фенове и репортери, снимащи любимците си.
Президентът каза, че като други фенове из цялата страна, е радостен че е възроден старият класически сблъсък БостънЛА. Това е първата титла на Селтикс в отсъствието на Ред Ауербах. „Патриархът”  на отбора почина през 2006 година с 16 спечелени титли с отбора, 9 от тях като треньор.

Всичко добро за отбора започна с привличането на Рей Алън от Сиатъл и Кевин Гарнет от Минесота. Само Гарнет беше разменен за шестима играчи  и правото на избор от драфта, но сделката определено си струваше.

Бостън Селтикс не е първият отбор, приет на церемония в Белия дом при Буш. Миналата година президентът прие бейзболния Ред Сокс за втори път през последните четири години. Други стари „обитатели” на президентската сграда са Ню Ингланд Пейтриътс, които спечелиха три титли Супербоул до 2005.

След срещата капитанът Пол Пиърс каза, че посещението е било по-притесненително дори от финалните мачове. Президентът пожела на отбора успешно защитаване на титлата следващия сезон, но подчерта, че той не може да бъде преизбран догодина, и каза през смях: „Ако пак спечелите, можете да ме намерите в дома ми, в Хюстън”.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи