Пини Гершон: Невъзможно е да спрем да се радваме


Пини Гершон: Невъзможно е да спрем да се радваме
Пини в студиото на Дарик (Gong.bg)
22-09-2008 20:43 | Gong.bg

Може би най-колоритните треньори в България, които заедно класираха националния ни тим по баскетбол на Евро 2009 Пини Гершон и Тити Папазов гостуваха в студиото на Дарик радио. 56-годишният израелец разкри, че се чувства прекрасно в тази атмосфера, защото имат опит дори като радио водещ в родината си.
 
„Това е един от най-големите ми успехи, въпреки че съм постигнал доста в живота си. Знам от къде започнахме и съм много щастлив. Щеше да е чудо, ако не се бяхме класиране на Европейското. Заради този кош в Унгария, беше невъзможно да не се класираме, заради този последен изстрел. Но, ако трябва да бъде сериозен, след жребия се притеснявах да не се наложи да оставане в А дивизия. В края на мача със Сърбия бяхме 3 минути по-късно от другите два мача, които ни интересуваха. Румънският рефер ми каза, че те са измислили триковете с изливането на вода и после да я бършат. Казах след мача, че независимо кой какво е направил Стойков промени хода на двубоя. Искам да припомня първия мач, в който Тошко Стойков игра горе-долу и сега в първата част си помислих, че ако той играе така, може би няма да се класираме. Но от края на първото полувреме и с всичко, което направи на почивката и през второто полувреме мога да кажа, че той е голям фактор за това, което се случи на тази среща. Ще кажа, че Тити не трябва да уми много. Той от преди има за учител Желко Обрадович, който не знае по-малко за баскетбола от мен. Ако Тити се концентрира върху тренировките, ще е страхотен, но в националния той правеше всичко. Марги отиде до Солун за тейпове, а Тити се погрижи за витамини от Атина. Грижеше се за играчите, хотела, а даже не говоря за съдиите. Невъзможно е да вършиш всички тези неща, но в мачовете много ми помогна”, разказа Пини Гершон и разкри, че наистина е бил шокиран от плаката с надпис „Thank you, Pini!”, с който баскетболистите ни го поздравиха.
 
„Не съм млад и имам 40 години опит, но такова нещо не ми се беше случвало и никога няма да го забравя. Тази снимка ще стои на стената ми пред всички купи и титли, които съм спечелил. За малко да се разплача. Късметлия съм, че играчите ме хвърлиха във въздуха и бях изненадан, че после ме хванаха. Имаше някои играчи, които не се появиха на терена и това беше моментът да реагират. Моите спомени няма да са само за класирането, а и за гостоприемството, което получих и специалната връзка със семейството на Тити, както и всички хора около мен, тъй като не е лесно да си чужденец някъде. За мен е лесно, но първо трябва да науча български и си търся добър учител. Няма значение дали е мъж или жена през деня”, шегуваше се трикратният шампион на Стария континент с Макаби Тел Авив.
 
Със сигурност най-близкият човек на Пини в БългарияТити Папазов не успя да скрие емоциите си, когато коментира случилото се това лято с мъжкия ни състав по баскетбол.
„Като че ли ние преживяхме истинската емоция в Торино. Бяхме на прага да разрушим нещо, което сътворихме с любов. Но все пак според мен, когато човек прави нещо с много голяма любов, Господ е с него. Израел също са следили мача във Франция. Ние гледахме това, което е по-вероятно. Намериха се много хора, които казаха, че турците са играли за нас, но те играха, за да бъдат във втора линия на жребия. Трябва да уточня за тези, които сега страдат, защото има много такива. Има такива, които заложиха, когато ние играхме в Белград, заложиха против нас 12 хиляди лева и аз знам кои са. Колкото повече ме мразят, толкова повече Господ ми помага. Аз не им се сърдя, нека да ме мразят и нека да ми завиждат”, заяви Тити в Спортно шоу Гонг.

Коментари
winbet
ИНТЕРЕСНО ОТ МРЕЖАТА
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи