В сряда теглят жребиите само за мъже и жени А група, юноши и девойки ще чакат


В сряда теглят жребиите само за мъже и жени А група, юноши и девойки ще чакат
23-09-2008 12:39

Жребият за мъжката и женската А групи си остава, както е по програма – утре, 24-и септември, сряда от 11.00 часа в сградата на ДАМС в София. Утре обаче няма да бъде изтеглена програмата за младежките лиги за юноши и девойки, тъй като все още предстои БФБ да изясни броя на участниците и качеството на отборите, които ще играят в тях. Възможно е съкращаване на лиите, ако клубовете не представят отбори, които да отговарят на нивото.
 
Така утре, след 11.00 часа ще разберете пълната програма на първенствата на А групите при мъжете и жените.
 
Във втората мъжка А група ще участват 10 отбора, които ще бъдат обединени в една единна група, която ще излъчи собствен шампион в края на сезона. Отборите в нея ще са Берое, Видабаскет, Черноморец, Спартак МВР, Славия, Сливен, Дунав 2007, Спортист Своге, НСА и Овергаз. Те ще играят на принципа на размененото домакинство (общо 18 кръга), обаче няма да могат да вземат участие в плейофите на страната. Там ще играят само отборите от Националната Баскетболна Лига (НБЛ). Първенството на А група при мъжете стартира на 26-и октомври.
 
Девет са отборите, които ще участват в единствената женска баскетболна група през новия 2008/09 сезон.  Това са тимовете на Берое 07, Дунав Еконт, Лукойл Нефтохимик, Миньор, Монтана 2003, НСА, Рилски спортист, Славия и Тони 7. Новият шампионат при дамите ще стартира на 11 октомври. Всяка седмица ще има по 4 мача, а един отбор ще почива. Срещите ще се играят принципно в събота, а не както през миналия сезон в неделя. Първите 8 отбора в крайното класиране ще играят в плейофите на шампионата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи