Васил Евтимов тренира в Левски


Васил Евтимов тренира в Левски
Васил Евтимов
24-09-2008 17:33 | Levskibasket.com

Българинът с френски паспорт Васил Евтимов започна тренировки с отбора на Левски, съобщава официалният сайт на клуба Levskibasket.com.
 
Баскетболистът игра за Групо Капитол Валядолид миналата година, но отборът му не успя да запази мястото си в елитната дивизия на страната. Те също имаха и сериозна финансова криза след като Евтимов има да получава пари за последните четири месеца от престоя си в този испански клуб.
 
Евтимов бе сред водещите борци в Лига АСВ, като в класацията на тази категория бе 5-и със средно по 6.1 овладени топки на мач. За Валядолид през този сезон той е реализирал средно и по 5.3 точки на среща.
 
208-сантиметровият баскетболист може да се похвали със сериозна кариера в силни европейски клубове като френския По-Ортез, Маруси, Олимпия Любляна, Фортитудо Болоня и Валядолид.
 
Има вариант в бъдеще той, заедно с брат си Илиян Евтимов да заиграят и за националния отбор на България. Това обаче може да стане, ако се приеме ново правило на ФИБА, което позволява да играеш и за друга страна след като си го правил вече за една. Предстои следващия месец централата на ФИБА да го разгледа като проект.
 
Засега Васил Евтимов ще тренира с Левски и ще бъде в отбора докато си намери подходяща оферта от чужбина.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи