Ивайло Христов: Доста отбори ще изпитат трудности при гостуванията си в Сливен


Ивайло Христов: Доста отбори ще изпитат трудности при гостуванията си в Сливен
Тони 7 по време на подготовката на морето
25-09-2008 00:49 | Tony7.net

Женският тим на Тони 7 навлиза в заключителен етап от подготовката за новия шампионат, а президентът и старши треньор на отбора Ивайло Христов не скри оптизмизма си и обещава добър сезон за сливенския клуб. Открихме го след вечерната тренировка на отбора за няколко въпроса относно подготовката за новото първенство.
 
Г-н Христов, още една нова състезателка в тима от днес. Честито, имахте нужда от такъв висок играч, доволен ли сте от привличането на Марина Илиева?
„Благодаря много, наистина имахме нужда от такава състезателка. Марина е много добра и ще помогне много в подкошието. Висока е 197 сантиметра, играе като петица, доста подвижна за ръста си и бих казал много стойностен играч. Смятам, че много ще бъде полезна на отбора.”
 
Нарастват ли амбициите на женския баскетбол в Сливен с привличането на няколко добри състезателки през лятото?
„Нашите амбиции за новия сезон са свързани с това да играем красив баскетбол и да радваме нашите верни превърженици, както го правят нашите колеги от футболния отбор на Сливен. Надявам се, че със сериозни тренировки и професионално отношение на всички състезателки в отбора ще се опитаме да осъществим тези наши амбиции и дори да ги реализираме. Дори бих казал, че ако момичетата се стараят както досега в подготовката доста отбори ще изпитат трудности при гостуванията си в Сливен. Нашият отбор ще бъде най-младият в първенството при дамите, но това нас не ни претеснява, а ни стимулира. Изключително съм доволен от първия етап на  подготовката, която направихме с момичетата до момента, много се стараха и подходиха сериозно. Не мога да не бъда доволен и да изразя задоволството си от този факт.”
 
На кои състезателки ще разчитате най-много през новия сезон?
„Абсолютно на всички разчитам. Всички са част от този отбор и трябва всеки един момент да са готови да помогнат. Всички, които играят в Тони 7 са талантливи баскетболистки и очаквам да се разгърнат максимално през новия шампионат. Очертава се да имаме един страхотен капитан на отбора в лицето на Гергана Колева, която с поведението си на игрището дава класа на нашия отбор и дава тласък на другите момичета в развитието им.
Другата на тази позиция млада състезателка Вики Стойчева се надявам да я замества като лидер на терена. Тя също показва голямо израстване и мисля, че покрай Гери ще направи добър сезон. Те двете ще бъдат страхотна гардова двойка.
Новата в отбора Марина Илиева също е опитна състезателка, ще помогне отдолу под коша и още след първите тренировки с нас подсказва, че ще бъде фактор в първенството ни.
Младите Цветелина Кременлиева, Мария Байчева, Цвети Стойчева също показват напредък и  съм сигурен, че ще направят всичко по силите си да се представят на ниво. Досега в тренировъчния процес доказват, че може да се разчита на тях и се раздават ма максимум.
За момичето с най-голям стаж в женския отбор на Тони 7 Радостина Рашева (набор 1992), каквото и да кажа ще е малко, само си пожелавам да е по постоянна в изявите си на паркета и по този начин ще реализира големия си талант в името на отбора. Знам, че тя може да го направи и също ще разчитам много на нея през годината.
Сигурен съм, че абсолютно всички момичета, на които съм дал шанс да бъдат включени в женския отбор на клуба ще дадат своя принос - това са Пепа Калайджиева, Гергана Симова, Станислава Стойчева, Деница Минчева, Неделина Тенева.”
 
Вчера бе изтеглен жребият за новото първенство, доволен ли сте от програмата на отбора?
„Мисля, че жребият е добър за нашия отбор, започваме с два от фаворитите в първите кръгове и после играем с по-равностойни на нас отбори. Надявам се най-вече да играем красив баскетбол, искам всички момичета да се раздават напълно на терена и тогава наистина успехите ще дойдат.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи