Екснационал на Югославия дойде в Балкан, и Любо Лилов подписа


Екснационал на Югославия дойде в Балкан, и Любо Лилов подписа
Александър Гилич ще играе в Ботевград
25-09-2008 17:19 | Botevgrad.com

Снощи в Ботевград пристигна сръбският баскетболист Александър Гилич, съобщава интернет изданието Botevgrad.com. Той е висок 208 см и е роден през 1969 г.  Поканата към него бе отправена по спешност заради внезапното напускане на сънародника му Даниел Зорич, който почти бе одобрен от Георги Младенов.
 
"Днес сутринта Гилич направи първата си тренировка. Видът му съвсем не издава годините му. Той е типичен играч на позиция 5, оставането му в Балкан е почти сигурно", каза Младенов.
 
Гилич е изключително опитен баскетболист. Започва в юношеската школа на Цървена звезда, където играе дълги години и има немалко успехи с представителния тим на звездашите. След това играе извън пределите на бивша Югославия - в германския Бамберг и във висшата лига на Израел. При завръщането му в родината си играе един сезон за другия белградски гранд Партизан. След това се подвизава няколко сезона в словенския Пивоварна Лашко. Последния сезон бе в кипърския Ета Ергонис.
 
В същото време стана ясно, че Любомир Лилов отново е играч на Балкан, вече официално. Вчера той подписа договор с клуба, който е за срок от една година.
Забавянето на договорa между него и Балкан бе заради ситуацията около брат му. 
 

След завръщането си от Гърция, където бе на проби в АЕК, Иван Лилов започна тренировки с отбора на Балкан. Това обаче съвсем не означава, че ще играе и през новия сезон в ботевградския тим. Ръководството на клуба проведе сериозен разговор с него и 20-годишният баскетболист обяснил, че все още има вероятност да си намери отбор в чужбина. Двете страни се надяват ситуацията да бъде разрешена до края на този месец. 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи