Лукойл Нефтохимик победи в първата си контрола


Лукойл Нефтохимик победи в първата си контрола
Лукойл Нефтохимик с първи успех за сезона
25-09-2008 21:18 | Bourgasfootball.com

Баскетболистките на Лукойл Нефтохимик победиха Берое Стара Загора с 81-56 в първата си предсезонна контрола. Пред около 30 зрители в бургаската спортна зала „Бойчо Брънзов” момичетата на Петко Маринов излязоха в състав, който едва ли феновете са сънували, след напускането на Радостина Славова, Наталия Топалова, Зорница Костова и други. 
 
В стартовата петица започнаха Силвия Пеева, Анна Соколан, Маргарита Илиева, Дион Браун и Елена Йоловска. Учудващо, старшията Маринов даде шанс за изява само на една от резервите и то за 4-5 минути – Христина Герджикова. Много силен мач направи Маргарита Илиева, която многократно досега е показвала, че може да и се гласува доверие, но дали заради огромната конкуренция в предишните 2-3 сезона, или пък поради друг повод тя играеше, но не повече от 3-4 минути на мач, а понякога и за по10 мин. Днес Илиева бе пусната в стартовата петица, демонстрира завидна форма и отбеляза 18 точки.
 
Най-резултатна пък за Лукойл Нефтохимик бе завърналата се в отбора Дион Браун, която наниза 30 точки и накара феновете да си мечтаят за добро представяне на отбора през новия сезон, благодарение на нейното присъствие.
 
Силвия Пеева и Елена Йоловска добавиха по 11 точки, а Анна Соколан остана с 8. Дебют за Лукойл Нефтохимик направи Христина Герджикова, но не успя да се разпише. 
 
Съставът на Берое пък подсказа, че и през новия сезон ще е един от фаворитите за първите места и с привличането на Катя Кордова и Кремена Христова има сили да изненада всеки и навсякъде. Именно Кордова, която до преди 3-4 месеца игра в Бургас игра страхотно, вкара 12 точки и постоянно получаваше аплодисменти от бургаската публика. 
 
В началото на мача Лукойл Нефтохимик поведи за около 2 минути с 11:0, но допусна лесно гостите да изравнят до 11-11. След това състезателките на Евладия Славчева поведоха за кратко с 1 точка. Оттам насетне Лукойл Нефтохимик владееше резултата в своя полза. В първата част бургазлийки надделяха с 22:16, а втората взеха с 2 точки аванса – 22-20.
 
След почивката Лукойл Нефтохимик успя да вземе третата четвъртина 17:12, а в последната момичетата на Петко Маринов се наложиха с 20:8.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи