Петко Маринов: Имаме нужда от още един външен атакуващ играч


Петко Маринов: Имаме нужда от още един външен атакуващ играч
Петко Маринов
26-09-2008 19:31 | Gong.bg

Един от най-добрите ни баскетболни специалисти Петко Маринов има нова американска баскетболистка в клубния си тим Лукойл Нефтохимик.
 
„Много здрава състезателка, ще я използваме и като център. Днес ще направи първа тренировка с отбора и ще я видим в игра на турнира в Истанбул, на който ще участваме”, каза Маринов пред Гонг за американката Даниел Крътчър, а за контролата срещу Берое коментира: „Като за първи мач съм доволен. Направихме много грешки, но играхме резултатно и в добро темпо. Тази година отборът ни е съвсем нов. Промяната на началните дати на първенството малко ни притесни и се притеснявах дали ще влезем в такъв ритъм. Няма треньор, който да е напълно доволен от селекцията. Ще имаме пет-шест опитни състезателки, но скамейката ще е от изключително млади баскетболистки. Мисля, че имаме нужда от още един външен атакуващ играч.”

Бившият национален треньор, който е водил и мъжкия, и женския ни състав, заяви по повод изминалото лято и представянето на двете национални селекции: „Изключително съм щастлив от представянето на мъжкия национален отбор. Близнаците, Тошко и Торо са в отлична форма. Много съм доволен, че Джабер играе за нашия отбор и като сложим класата на треньора Пини Гершон мисля, че свършиха много полезна работа. Колкото за жените, продължавам да твърдя, че положението е доста по-тежко и то не, защото ни трябва някой Пини Гершон и за женския отбор. Мисля, че Боруков е опитен човек, но ако жените не си променят малко самооценката за собственото си ниво, за собствената си класа и не започнат да работят малко по-скромно и по-сериозно, аз мисля, че скоро там няма да имаме успехи. Въпреки всичко смятам, че имаме някакви шансове на допълнителната квалификация и може би Боруков си е направил някакъв анализ и ще повика две по-опитни състезателки. В женския ни баскетбол има момичета с класа, но самооценката им трябва да е по-точна.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи