Започна турнирът "Петър Майсторов" в Ямбол


Започна турнирът "Петър Майсторов" в Ямбол
Хриси Димитров вкара 20 т., но тимът му загуби
26-09-2008 22:23

В ямболската зала "Диана" започна за поредна година традиционният турнир, провеждащ се в памет на спортния деятел и общественик Петър Майсторов и носещ неговото име. Тази година участниците в него са турският отбор Олин Едирне от Одрин, Спартак Плевен, Сливен и домакините от Ямбол.
 
В първия двубой един срещу друг излязоха Спартак и Едирне. Турците започнаха силно двубоя, като приложиха много силна защита, която обърка плевенчани и те трудно достигаха до стрелкова позиция. С много движение по терена Едирне успяха да наложат надмощие и не позволиха на съперниците си първите две минути да отбележат кош. В средата на частта обаче им "закуца" стрелбата, което позволи на Спартак да понастигнат противника си и първата част завърши при 12-16. Мъките на плевенчани продължиха и през втората част, след като те не можеха да намерят продиводействие на добрата защита на турците, които постепенно увеличаваха разликата. Първото полувреме завърши с 9 точки преднина за турския тим – 27-36. Третата четвърт продължи по същият начин като се играеше кош за кош. Постепенно обаче Спартак намери „ваксата” и в края на частта успя да поведе. В решаващата четвърт българският тим влезе с 3 точки преднина – 53:50.
 
Последните 10 минути се изиграха много равностойно, но към края на мача турците успяха да наложат отново добрата си защита и обърнаха резултата. Решаващи накрая се оказаха няколко нарушения при 71-74. Първо бе отсъдено дисквалифициращо нарушение на Хрисимир Димитров, след оспорване от страна на резервната скамейка съдиите отсъдиха техническо на плевенския щаб, а за реплики към съдията техническо нарушение получи и треньорът Дарин Великов. Така след 6 изпълнени наказателни удара, от които вкараха 3, Едирне завършиха с победа 71-77.

Вторият двубой изправи домакина Ямбол срещу Сливен. "Комшийското" дерби не предложи интрига и изненада. Ямболии разгромиха съперника си, като наложиха тотално превъзходство във всеки един елемент. Още от самото начало баскетболистите на Ямбол заиграха силно, както в нападение, така и в защита, и не позволяваха да им се отбележи кош до петата минута. След лек спад в средата на първите 10 мин частта завърши с 11 т. аванс за домакините - 23-12. Двубоят продължи в същото русло и преднината на Ямбол се увеличаваше постоянно. Това позволи на Иван Чолаков да вкара в игра и няколко резерви. Първото полувреме При завърши 51-25. Единствената равностойна част бе третата, в която настъпи отпускане в редиците на ямболии. Те успяха да вземат този период само с точка преднина и резултатът бе 71-44. През последната четвъртина настъпи "шоу тайм" и публиката видя много красиви изпълнения от страна на Ямбол. През по-голяма част от времето играха младите баскетболисти на домакините, които показаха много нахъсана и красива игра. Те не само не позволиха разликата да спадне, но даже и я увеличиха, като същевременно позволиха на съперника си да вкара едва 7 т. Така при 94-51 завърши вторият двубой от първия ден на турнира.
 
Утре от 16 ч. играят Едирне и Сливен, а от 18 един срещу друг излизат Ямбол и Спартак.

Статистика на Спартак Плевен от мача с Олин Едирне 
 

Пълна статистика от мача Тунджа Ямбол - Сливен
 

Програма и резултати от турнира
 

Временно класиране на турнира
 

Индивидуална статистика от турнира


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи