Втори ден от турнира “Петър Майсторов”


Втори ден от турнира “Петър Майсторов”
Престън с 26 т. за победата на Спартак
27-09-2008 22:20

Вторият ден от приятелския турнир „Петър Майсторов”, провеждащ се в зала „Диана” в Ямбол, изправи един срещу друг отборите на Сливен и Олин Едирне и Ямбол и Спартак Плевен.
В първата среща Сливен успяха да „излъжат” турския тим и в оспорван мач победиха с 88:83. Началото бе трудно за сливенлии и те дълго не можеха да отбележат кош. Олин прилагаха силна защита и лесно открадваха топката. След бързи атаки те бързо натрупаха преднина от 10 точки. Сливен обаче показаха, че не са дошли на този турнир само за спаринг партньор и показаха „зъби”. След първоначалното стъписване, те успяха да се върнат в мача и поизравниха играта и така първата четвърт завърши само с 5 точки преднина за турците. Тимът от града на войводите продължиха с добрата си игра и в петнадесетата минута след 3 поредни тройки изравниха резултата. Последваха доста грешки и при двата отбора и безрезултатни атаки. В края на полувремето Едирне изчерпаха лимита си от 4 нарушения и след поредица от изпълнени наказателни удари, Сливен излязоха напред в резултата, а на полувремето вече водиха с 9 т. – 41:32. След почивката, двубоят продължи в същото русло и се играеше кош за кош. В краят на третата част Олин приложиха по-здрава защита и успяха да стопят част от пасива си и периода завърши 60:56. Водени обаче от Джеремая Босуел, вкарал 24 т., Сливен с по-добра атака успяха да стигнат до преднина от 11 т., 6 минути преди края на мача. Турците опитаха да направят финален щурм с преса по целия терен, но не успяха да стигнат до обрат, а само до по-почетна загуба. Двубоят завърши 88:83.


Във вторият двубой излязоха Ямбол и Спартак Плевен. Ямболии започнаха добре мача и след 7 точки на Кирило Скуматов поведоха в резултата. Роб Престън обаче бързо стопи ентусиазмът на съперника си като вкара 2 поредни тройки. Така след кош за кош първата четвърт завърши с крехка преднина за домакините 24:22. Това бе и единствената четвърт, която те спечелиха. Последваха много силни минути за Спартак, които успяха да разбият атаката на Ямбол с много здрава защита и обърнаха резултата. Тимът на Иван Чолаков направи 5 атаки една след друга без кош и 3 мин преди края на втората част преднината за Плевен бе 7 точки. Точно тогава спря тока в залата и двубоят бе спрян за около 15 минути. След подновяването Ямбол се активизираха и успяха да намалят разликата на 3 т. При резултат 47:50 двата отбора се оттеглиха на почивка. През третата четвърт домакините сякаш забравиха за защитата и позволяваха на Плевен да отбелязват лесни кошове. Притиснати от добрата защита на гостите Ямбол правеха много грешки в нападение и играта им не вървеше. Роб Престън продължаваше да ниже тройки, като вкара 6 от 8 опита. Закономерно преднината се увеличаваше като достигна до 14 т. Третата четвърт завърши 62:74. Последваха няколко силни минути на Ямбол, опитващи се да обърнат мача, но успяха само да намалят разликата до 6 т. Силите им обаче стигнаха до там и след нови грешки в атака те загубиха двубоят с 13 т. разлика – 84:97.

Така след 4 изиграни мача, всичките отбори имат по победа и загуба. Утрешните двубои ще определят победителя, като Спартак Плевен са с най-добри шансове са първото място. Срещите започват в 11 и 13 часа.


Програма и резултати от турнира
 

Временно класиране на турнира
 

Индивидуална статистика от турнираКоментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи