Спартак Плевен с още един спечелен турнир


Спартак Плевен с още един спечелен турнир
Дяковски с 25 т. срещу Сливен
28-09-2008 16:56

Спартак Плевен спечели тазгодишният турнир „Петър Майсторов”, проведен в зала "Диана" в Ямбол. След като се наложиха категорично над отборът на Сливен, плевенчани спечелиха първото място в тридневият турнир. Ямбол успяха да надиграят турският Олин Едирне и се класираха втори. Трети са Сливен, а гостите от Турция останаха четвърти.
В първият мач Сливен тръгнаха добре и поведоха в резултата. Това обаче бе в първите митути, след което Спартак взеха инициативата и след 5 минути игра вече водиха с 6 т. Много добри прояви имаше Хрисимир Димитров, който игра само първите 8 минути, но успя да вкара 8 точки. След края на първият период при резултат 30:15, мачът бе предрешен. Сливен не можеха да намерят пролука към коша на съперника, трудно достигаха до стрелкова позиция, а Спартак след добра стрелба от зоната на 3 точки на Александър Дяковски и  Веселин Георгиев, логично увеличаваха разликата, достигнала до 30 т.  След леко отпускане на плевенчани, Сливен успяха да стопят малко от пасива си и при 58:31 завърши първото полувреме. С подновяването на мача, само за 2 минути Спартак увеличиха преднината си на 35 т. и от там мачът се доиграваше. През последната четвърт в игра и за двата отбора влязоха някои от резервните състезатели. Плевен приложиха зонова защита, която допълнително обърка съперника им, които успяха за 10 мин. да вкарат едва 4 т. Краен резултат в мача 93:46.

В последният двубой от турнира Ямбол започнаха уверено и бързо поведоха в мача. Двата отбора заложиха на активна защита, но по-съобразителни в атака бяха домакините и успяваха да оставят човек на стрелкова позиция. Резултатът след 10 мин игра бе 25:19. През вторите 10 мин. се разигра Павел Маринов, който бе неуловим за защитата на Олин и бележеше кош след кош. Последва объркване и в двата отбора и 2-3 мин. никой не успяваше да отбележи. След пентадесетата минута Ямбол се стегнаха и увеличиха оборотите, затегнаха защитата и успяха да нарушат ритъма на Едирне. Те методично увеличаваха разликата и полувремето завърши с 14 т. разлика – 49:35. Началото на второто полувреме бе трудно за домакините и те успяха да вкарат кош едва след 3 минути игра. Последва обаче отново добро включване на Павел Маринов, подкрепен от отлично игралият Скот О`Галахър и разликата бързо се увеличи до 23 т. Олин заложиха на зонова преса, която в началото даде резултат и успяха да откраднат няколко топки. След корекции от страна на треньорът Иван Чолаков, Ямбол намериха начин да се преборят с активната защита и лесно я преодоляваха. Решителната четвърт започна при резултат 73:54. Отборът от Одрин не се предаваше и продължаваше със здравата си защита, обаче стрелбата им за 3 точки не спореше и те не успаха да вкарат нито една тройка от 20 опита. Единственото, което успяха да направят е да намалят разликата до 12-14 т., но за обрат не им стигнаха силите и загубиха с 96:77.
Крайно класиране в турнирът:
1. Спартак Плевен
2. Ямбол
3. Сливен
4. Олин Едирне

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи