Зоя Станоева е свободен агент


Зоя Станоева е свободен агент
Зоя Станоева
28-09-2008 20:31

Една от най-качествените български баскетболистки, играещи като леко крило и атакуващ гард - Зоя Станоева - все пак няма да се присъедини към новия участник в женското ни първенство Миньор Перник. След като изкара един сезон в турския Панкюп ТЕД Кайсери, по лични причини тя бе взела решението да се завърне в България и се очакваше да облече екипа именно на пернишкия тим. Двете страни обаче не са стигнали до съгласие по условията на контракта и такъв не е бил подписан.
 
Така сега Станоева отново е на трансферния пазар и си търси отбор в България или в чужбина. След като преди офертата на Миньор с нея са потърсили контакт и други български клубове, на които е отказала, сега в търсенето на нов отбор пак всичко започва "от нулата" и тя чака нови оферти.
 
32-годишната Зоя Станоева има в актива си 5 шампионски титли на България между 1997 и 2006 г., с отборите на Кремиковци, Славия и Лукойл Нефтохимик. През 2005 г. пък е носителка на Купата на Хърватия с Госпич. През миналия сезон с Панкюп ТЕД Кайсери тя игра на полуфинали в плейофите на турската женска лига. Във вътрешното първенство Станоева бележеше по 5.5 точки, хващаше по 1.7 борби, подаваше по 1.7 асистенции и отнемаше по 1.0 топки средно на мач, с успеваемост на стрелбата 33.3% за две точки и 25.0% от тройката. В 8-те срещи на своя турски тим от турнира ФИБА Еврокъп (жени) българката имаше показатели съответно: 9.9 т., 1.4 б., 2.1 ас., 1.6 отн.т. и стрелба 48.4% за две, 48.3% за три точки и 77.8% от наказателната линия.
 
Докато чака предложения от други клубове, Станоева поддържа форма в компанията на капитанката на Дунав Еконт от миналия сезон Диана Найденова, която също няма подписан договор с никой отбор и е в очакване на нови оферти.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи