Евроинс Черно море на четвърто място в Бурса


Евроинс Черно море на четвърто място в Бурса
Черно море загуби в три оспорвани мача в Турция
29-09-2008 07:23

Отборът на Евроинс Черно море завърши участието си на приятелския турнир "Джеват Сойдаш Дьортлю" в турския град Бурса с три загуби, но без поводи да се срамува от представянето си. След загубата в петък от местния Тофаш, за която вече ви съобщихме, варненци отстъпиха в събота и на другия отбор от града домакин - Ояк Рено - с 66-73, но мачът бе много оспорван и интересен. В последния ден пък българският тим, воден от Даниел Димитров, загуби с 73-68 от истанбулския ИТУ, в двубой за утешителното трето място в турнира.
 
Така Черно море завърши последен, но решителният момент за това бе в съботния мач с Ояк Рено Бурса, който "моряците" можеха да спечелят и да после да стигнат дори до второто място. В тази среща се стигна до доста сериозни обрати. Домакините на турнира водеха с 4 т. разлика след първата четвърт. С добра игра на новото ядро на състава - Макинтош-Ценов-Бойович-Ърл-Сантош - обаче варненци наваксаха и дори поведоха с 3 точки до почивката - 33-36. През второто полувреме обаче домакинското предимство си каза думата и Ояк Рено отново водеше след 30 минути игра, за да победи накрая със 7 точки разлика.
 
За българския отбор споменатите петима основни играчи отбелязаха съответно:  Кори Макинтош - 11 т., Симеон Ценов - 13 т., Желко Бойович - 12 т., Майкъл Ърл - 8 т. и Атила Сантош - 14 т. В игра за Черно море се появиха още Пламен Алексиев и младите таланти Симеон Илиев и Александър Янев, като последният се разписа с 3 точки. За домакините най-резултатен бе американецът Рос Нетлър с 18 точки.
 
В последния ден на турнира Евроинс Черно море трябваше да срещне ИТУ, но този отбор бе загубил в събота от Тофаш с 55-61 и така също бе вече с две поражения. В срещата, с която се решаваше само третото място, "моряците" отново стояха равностойно на игрището в зала "Ататюрк" и отстъпиха с още по-малка разлика - 5 точки. В градското дерби между двата местни тима крайната победа в турнира се реши в полза на Тофаш, който се наложи над Ояк Рено с 82-78.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи