Днес започва турнирът "Русчукъ"


Днес започва турнирът "Русчукъ"
Домакините спечелиха първо място миналата година
29-09-2008 12:20

От днес до сряда в зала "Дунав" в Русе ще се изиграят трите мача от "редуцирания" вариант на приятелския турнир за жени "Русчукъ". С това свое второ издание турнирът се превръща вече в традиционен. Причината тази година, за разлика от миналата, той да не бъде международен и да бъде само с три участника е твърде късният отказ от участие (по обективни причини) на поканените румънски отбори.
 
Така в състезанието край Дунава сега ще се пуснат българските Берое 07, Славия и, разбира се, домакинът Дунав Еконт. Именно русенският отбор спечели миналата година купата в първото издание на турнира, в подготовка за сезона, който после се оказа шампионски за тях. В мачовете на отбора утре и в сряда русенските фенове ще могат да видят за първи път новите попълнения в почти изцяло прекроения състав на своя тим, включително и две от чужденките - чешкият плеймейкър Вероника Бортелова и американското крило Джейни Мичъл. Втората американка - Даниел Пейдж - ще се присъедини към Дунав Еконт едва в четвъртък, след като допреди дни беше в състава на Кънектикът Сън за плейофите на WNBA, и така тя ще пропусне турнира "Русчукъ".
 
Днес и утре пък любителите на женския баскетбол ще могат да видят в действие тима на Берое 07, завършил втори (пред двата румънски отбора) на същия турнир миналата година. Старозагорският отбор е с нов треньор (Евладия Славчева) и интересни нови попълнения (Катя Кордова, Галина Станчева и Кремена Христова), така че се очаква и той да бъде един от претендентите за медали в женското ни първенство и Купа България през новия сезон.
 
Третият участник в "Русчукъ" - Славия - разчита на талантливи млади състезателки, както и през миналия сезон. Едно от малкото нови попълнения е игралата досега именно в русенския Дунав Еконт националка при девойките Александра Кънчева.
 
Програма на втория турнир "Русчукъ", 2008 г.:
 
29 септември 2008 г. (понеделник)
17.30 Берое 07Славия
 
30 септември 2008 г. (вторник)
17.30 Дунав ЕконтБерое 07
 
01 октомври 2008 г. (сряда)
10.00 Дунав Еконт Славия

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи