Фортитудо представя отбора, Захариев излиза срещу Барселона


Фортитудо представя отбора, Захариев излиза срещу Барселона
Христо Захариев (Gong.bg)
30-09-2008 10:48

Отборът на Фортитудо Болоня с Христо Захариев в състава ще бъде официално представен на местните фенове утре вечер с мач срещу испанския гранд Барселона. Това ще бъде и последен тест за отбора преди началото на шампионата в Италия в неделя, когато те са домакини на Солсоника Риети.
 
Захариев бе с отбора на Фортитудо Болоня през изминалия уикенд на турнир в гръцката столица Атина. Там те играха с отборите на Паниониос и Динамо Москва, загубиха и двете срещи и останаха на четвърто място.
 
Вече месец Захариев тренира с първия тим на италианците, но все още предстои подписването на договор с клуба. Крилото стана топ реализатор на Европейското първенство за юноши до 18 години през изминалото лято и бе включен в идеалната петица на шампионата. Крилото, което през октомври ще навърши пълнолетие, отбеляза средно по 19.2 на мач на Евробаскет 2008 в Гърция.
 
Този сезон Фортитудо Болоня ще играе също и в турнира на Еврокъп, а селекцията на отбора включва доста сериозни имена като бразилеца Марселино Уерташ, словенеца Урош Слокар, както и американското каре Джоузеф Форте, Ърл Барън, Кинтел Удс и Джамонт Гордън. Старши треньор е сърбинът Драган Шакота, докато главен мениджър е сръбската легенда Зоран Савич.
 
През миналия сезон Захариев бе в състава на Левски. Младокът изкара подготовка и с гръцкия Панатинайкос миналата година, преди да се завърне в България и да облече екипа на „сините”.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи