ФИБА Европа наказа Блекни


ФИБА Европа наказа Блекни
Блекни може да пропусне евротурнирите
30-09-2008 10:48 | БФБ

Американският гард с български паспорт Родерик Блекни бе наказан за период от една година да не играе в европейските клубни турнири, съобщава Българската Федерация по Баскетбол. Причина за наказанието му е отказът му дa се яви на лагера на националния отбор на България през юли.
 
Блекни, който игра в допълнителните квалификации през 2007 г. за „трикольорите”, получи покана да се включи и това лято, но отказа по „лични причини”. В следствие БФБаскетбол, позовавайки се на разпоредбите на ФИБА Европа, поиска на играча да бъде наложена санкция. Днес в офиса на БФБаскетбол днес бе получено писмо, с което ФИБА Европа уведомява, че американецът с български паспорт Родерик Блекни, играч на турския „Тюрк Телеком”, е наказан.
 
„След разглеждане на кореспонденцията, предоставена ни от БФБаскетбол, ФИБА Европа реши на основание чл.102.1 да спре правата на Родерик Блекни незабавно като той няма право да играе в Европейските клубни турнири на територията и под юрисдикцията на ФИБА Европа за сезон 2008/2009”, се казва в писмото. Наказанието може да отпадне „ако „Тюрк Телеком” и Родерик Блекни постигнат споразумение с БФБ и ФИБА Европа получи писмено потвърждение за това от България”, се казва още в документа.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи