Джейсън Уилямс спира с баскетбола


Джейсън Уилямс спира с баскетбола
J-Will спира с баскета (AP Photo)
30-09-2008 11:59

Един от най-атрактивните плеймейкъри, подвизавали се в НБА – Джейсън Уилямс обяви, че прекратява активната си състезателна кариера. 185-сантиметровия гард, известен с прякорите J-Will, J-Dub и White Chocolate спира с баскетбола, точно 10 години след като бе избран от Сакраменто Кингс със седмия избор от първия кръг на драфта.
 
Въпреки че спечели шампионската титла на НБА с Маями Хийт, най-силните му години бяха именно с екипа на Кралете. Тогава всички погледи са насочени към него, главно заради невероятно атрактивната му игра, но всъщност ако погледнем статистиката той е и адски полезен. След като претърпява неуспех с Кингс (тогавашния отбор от столицата на Калифорния е считан за „най-силния отбор, който не е спечелил титла”), Джейсън е изтъргуван във Ванкувър Гризлис за Майк Биби.
 
С тима на Гризлис Уилямс изкарва 4 сезона, преди да бъде изтъргуван в Маями заедно с Джеймс Поузи, като към Мемфис поема Еди Джоунс.
 
Именно с Маями възпитаникът на Флорида Юнивърсити постига най-големия си успех – така жадувания шампионски пръстен на НБА. Уилямс е титулярния гард в ротацията на Пат Райли, а резерва ан върха на атаката е легендарния Гари Пейтън.
 
Джейсън Уилямс е известен и с избухливия си нрав, като няколко пъти е глобяван от НБА за пререкания с фенове.
   
За 10-годишната си кариера в Лигата Уилямс има записани 7719 точки, 4261 асистенции и 472 борби или средни показатели от 11.4 точки, 6.3 асистенции и 2.3 борби.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи