Иван Лилов картотекиран, излиза довечера за Рилецо срещу Левски


Иван Лилов картотекиран, излиза довечера за Рилецо срещу Левски
Лилов ще дебютира за Рилски довечера
30-09-2008 14:40 | Rilskibasket.com

Иван Лилов официално подписа и ще играе в отбора през новия сезон 2008/09 с екипа на Рилски спортист, съобщава официалния сайт на клуба. Днес той бе картотекиран в Българската Федерация по Баскетбол и довечера ще направи официален дебют за мъжкия отбор на Рилски спортист в контролата срещу Левски в зала „Триадица” в София.

Лилов имаше варианти да замине да играе в чужбина като интерес към него проявиха гръцки и сръбски отбори, но в крайна сметка се завърна в България и отново ще се развива у нас. В отбора на Рилски спортист той ще работи заедно с бившия асистент на Балкан и настоящ помощник на мъжкия състав – Петър Клечков.

Лилов се представи отлично през миналия сезон и е един от играчите с най-голяма заслуга за спечелването на сребърните медали за Балкан в шампионата. Той стартира във всичките 47 официални срещи на тима през миналата година и направи средно по 17.5 точки, 4.5 борби и 3.4 асистенции за 35.4 минути игра в тях с един сравнително висок коефициент от 16.5.

С неговото привличане селекцията на отбора се смята за приключена като всички се надяват той да се включи успешно към новия облик на тима.

Следващия вторник, с начален час 17.30 в мач срещу белградския Мега, Рилски спортист откриват сезона в новосформираната Балканска лига. Първенството в България ще започне на 11 октомври, когато самоковци гостуват на Спартак в Плевен.


СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи