Баскетболен празник в сряда вечер в зала „Универсиада”


Баскетболен празник в сряда вечер в зала „Универсиада”
Спенсър Хейуд ще гостува в София в сряда
30-09-2008 17:24

В сряда от 19.00 часа в зала Универсиада ще се проведе благотворителен баскетболен турнир на Националната баскетболна лига, със специалното участие на легендарния баскетболист от NBAСпенсър Хейуд.
 
Роденият през 1949 година бивш баскетболист е играл за отборите на Сиатъл, Ню Йорк, Ню Орлиънс, ЛА Лейкърс и Вашингтън. Шампион на НБА за 1980 година с Лейкърс, както и участни в мача на звездите 4 пъти – от 1972 до 1976 година. Олимпийски шампион с отбора на САЩ на Олимпиадата в Мексико през 1968 година. Отказва се от баскетбола през 1983 като е изиграл 760 мача в лигата и има средно по 19.2 във всеки един от тях.
 
Легендарният баскетболист лично ще награди победителите в турнира и ще раздаде автографи за всички свои фенове. След края на турнира в зала „Универсиада” ще се проведе пресконференция, на която Хейуд ще отговори на въпроси на представителите на медиите.
 
Цената на билета е 5 лева, а приходите от продадените от тях ще бъдат дарени на БФБ за закупуване на специални баскетболни колички за атлети с двигателни увреждания.
 
Осемте отбора от Националната баскетболна лига ще представят тимове по тройки, които ще играят по правилата на стрийтбол. Мачовете ще са по 15 минути на един кош и на принципа с елиминиране за определяне на победителя в този мини вариант на лигата. Мачовете ще бъдат свирени от един съдия. Четвъртфиналите и полуфиналите ще се играят едновременно на двете половини на игрището. Медали ще получат първите 4 отбора в класирането. Не се играе мач за трето място - двата отпаднали полуфиналиста взимат бронз, докато победителят от финала получава злато, а загубилият – сребро.
 

Всеки закупен билет участва с уникалния си номер в томбола с награди – оригинални фланелки Jersey Champions на четири отбора от NBAMiami Heat, Washington Wizards, New Jersey Nets и New Orleans Hornets –тениски NBA, топки Spalding, ваучъри за продуктови награди от KFC, ваучър-талони за отстъпка при покупка от спортния онлайн магазин на And1 и др.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи